I det fynske folks tjeneste

OUH hjælper Nykøbing Falster Sygehus

Læger fra Odense Universitets Hospital er tilkaldt for at hjælpe med at rette op på skandaløst dårlige forhold på en nu lukket afdeling på Nykøbing Falster Sygehus.

00:24

1 af 2

De fynske eksperter skal gennemgå sagerne og  vurdere, om der skal ændres på hospitalets procedurer og arbejdsgange, skriver TV Øst på sin hjemmeside.

- Det er noget, som vi ofte gør i sundhedsvæsenet, når vi ser på den faglige standard. Men det handler om at lade eksterne, faglige eksperter se på, om det kunne være gjort anderledes for at skabe bedre sikkerhed, siger  vicedirektør for Nykøbing Falster Sygehus, Lisbeth Lumby Rasmussen til tveast.dk

Efter en række fejlsager har Nykøbing Falster Sygehus lukket for akutte patienter på mave-tarm kirurgisk afdeling. 

I en pressemeddelelse skriver sygehuset at man reagerer på et mønster i de såkaldt utilsigtede hændelser. Alle patienter, der er involveret i sagen er blevet orienteret, og har fået vejledning i, hvordan de kan klage. 

Patienterne køres til behandling på hospitalerne i Slagelse og Køge - og så indkaldes et hold af læger altså fra Odense Universitetshospital til afdelingen i næste uge.

Du kan læse mere om sagen her