OUH: Ro på, når vi spiser

Patienterne på Odense Universitetshospital får ikke ordentlig ro, når de skal spise. Det skal de ansatte nu have fokus på.

Måltidet skal igen være en god og appetitlig oplevelse for patienterne på Odense Universitetshospital.

- Maden betyder der hele, vi har jo ikke andet at tænke på, mad og så mad, siger Sonja Kristiansen fra Brørup. Hun er patient på OUH.

En ny undersøgelse viser nemlig, at de ofte må spise deres måltider i sengen, eller at de bliver forstyrret med blodprøve-tagning midt i maden.

- Vi opfatter det som noget helt almindeligt at indtage føde, men når man er syg, så bliver det en større udfordring end normalt. Appetitten kan være dårlig, dels på grund af man har været igennem et indgreb, men det kan også være på grund af svær sygdom, siger Anne-Mette Thomsen, der er medlem af OUHs Ernæringsråd.

Det vil sygehuset nu råde bod på. Så nu har de taget første skridt mod en bedre mad-oplevelse, og holdt mad-workshops for personalet.

- Nogen gange er vores sygehuse ikke skruet sammen på patienternes præmisser. Vi har nok haft meget af vores sygdombehandling skruet sammen på personalets eller systemets præmisser, siger direktør Judith Mølgard, fra OUH.

 

Måltidet skal igen være en god og appetitlig  oplevelse for patienterne på OUH. En ny undersøgelse viser nemlig, at de ofte må spise deres måltider i sengen, og at de bliver forstyrret med blodprøver midt i maden. Det vil sygehuset nu råde bod på.

 

 

Oversigt

    Oversigt