I det fynske folks tjeneste

Prostitutions-rådgivning overlever

Den syddanske opsøgende rådgivning for udenlandske prostituerede, Pro Vest, har fået penge fra satspuljen, og det betyder, at det kan fortsætte.

Foto: Bax Lindhardt, Scanpix

Pro Vest er en opsøgende rådgivning for især udenlandske prostituerede i Region Syddanmark. De opsøger bordeller i Syd- og Sønderjylland samt Fyn for at oplyse de ofte handlede kvinder om deres rettigheder og muligheder.

I 2015 besøgte medarbejdere fra Pro Vest 181 bordeller i hele regionen.

Pro Vest har kæmpet for livet, siden midlerne fra Region Syddanmarks handlingsplan for bekæmpelse af menneskehandel ophørte i 2015.

Men nu har partierne, der fordeler satspuljemidlerne bevilget penge til rådgivningsarbejdet og Pro Vests sundhedsklinik på organisationens adresse i Fredericia.

-Det er en god nyhed for de udenlandske prostituerede. Der er ikke mange andre end os, der ser de udenlandske prostituerede, som virkeligt lever under radaren i Danmark. Ofte ved de meget lidt om deres rettigheder og hvor de kan få hjælp. Derfor er det afgørende, at vi kan komme ud og snakke med dem, siger Karina Lorentzen, talsperson for Pro Vest.   

Håbet er, at bevillingen fra satspuljen kan give den lille NGO et pusterum til at finde mere permanent financiering fremover.

Her kan du læse mere om Pro Vest.