Radikal veteran stopper

Det Radikale Venstre skal på jagt efter en ny spidskandidat til regionsvalget i 2017.

 

Kristian Grønbæk Andersen, som har repræsenteret partiet i regionsrådet i Region Syddanmark siden 2005, har besluttet at stoppe, når valgperioden udløber.

- I dag er 75 procent af regionspolitikerne over 60 år, og jeg synes ikke, at forsamlingen skal udvikle sig til en pensionistklub. Jeg vil derfor gerne give mit bidrag til, at vi får nye og yngre kræfter ind, siger Kristian Grønbæk Andersen, som selv er 61 år.

Kristian Grønbæk Andersen har været folkevalgt siden 2001, hvor han overtog mandatet i Fyns Amtsråd efter den radikale amtsborgmester Karen Nøhr. Da amterne blev nedlagt fortsatte han sin politiske karriere i regionsrådet.

Se portræt af Kristian Grønbæk Andersen hos Region Syddanmark

- Jeg har nu været med i mere end 15 år, og det er længe nok. Man skal ikke blive hængende eller blive en del af inventaret. Der er mange dygtige kræfter i partiet, som kan skabe fornyelse og dynamik, siger Grønbæk Andersen.

Kristian Grønbæk Andersen er ægte barn af Det Radikale Venstre. Han stammer fra den tidligere radikale jyske højborg Skive, hvor han voksede op på et mindre landbrug.  Som ung meldte han sig ind i partiet og flyttede til Århus for at studere økonomi.  I 1981 blev han færdig som cand.oecon fra Aarhus Universitet, og i 1983 flyttede han så til Fyn for at gøre karriere i bankverdenen som cheføkonom i Amtssparekassen Fyn - senere kendt under navnet Fionia Bank.

I dag er han adjunkt på Erhvervsakademiet Lillebælt.

- Jeg har  på ingen måde planer om at blive pensionist, selv om jeg stopper som folkevalgt. Jeg fortsætter med mit fuldtidsjob, og mit politiske engagement i Det Radikale Venstre, siger Kristian Grønbæk Andersen.

Kristian Grønbæk Andersen er gæst i studiet på TV 2/Fyn fredag eftermiddag klokken 14.