I det fynske folks tjeneste

Region: Nyt OUH går ind i ny, spændende fase

Kæmpeprojektet med det nye universitetshospital i Odense går ind i en ny, spændende fase, meddeler Region Syddanmark, der sender Nyt OUH i udbud.

Region Syddanmark sender store dele af det nye universitetshospital i Odense i udbud, meddeler regionen. Projektet bliver Danmarks største helt nye sygehus.

- Vi går nu ind i en ny, spændende fase med dette kæmpeprojekt, siger Karsten Uno, der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg. 

Læs også Nyt OUH bliver slet ikke så nyt – indeni bliver det gammelt

Regionsrådet besluttede i oktober 2016 at sende store dele af det nye sygehus i udbud i såkaldt totalenterprise, der betyder, at totalentreprenøren udarbejder en plan for hele projektet og sikrer, at byggeriet bliver opført.

Kontraktet underskrives i 2018

Totalenterprise-udbuddet af Nyt OUH deles i tre store klumper: Vidensaksen, behandlingsbygningerne og klyngerne.

- Medic OUH og vores egen projektorganisation har i fælleskab gjort et godt stykke arbejde med at optimere projektet og gøre det velegnet til totalenterprise. Op til udbuddet har vi været i tæt dialog med en lang række entreprenører både fra Danmark og fra udlandet. Vi fornemmer, at der er stor interesse for projektet, forklarer Karsten Uno.

Region Syddanmark regner med at kunne underskrive kontrakten med den eller de totalentreprenører, der bliver valgt til at projektere og bygge vidensaksen og behandlingsbygningerne i begyndelsen af 2018.

Nyt OUH forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.