I det fynske folks tjeneste

Region Syddanmark afbryder samarbejde med tolke

En ny tolkeaftale har fungeret dårligt. Derfor afbryder Region Syddanmark og Tolke Danmark samarbejdet om fremmedsprogtolkning i regionen.

Det bliver ikke Tolke Danmarks tolke, der skal hjælpe fremmedsprogede til at forstå lægens ord.

Ni dages samarbejde mellem Tolke Danmark og Region Syddanmark var nok til at afslutte samarbejdet.

I efteråret 2016 vandt Tolke Danmark kontrakten om fremmedsprogstolkning i Region Syddanmark. Tolke Danmark skulle starte den 1. februar, men blot ni dage inde i aftalen, har parterne afbrudt samarbejdet.

- Region Syddanmark og Tolke Danmark er enige om, at indkøringen af den nye tolkeaftale ikke er forløbet som forudsat, og at parterne derfor er bedst stillet med at gå hver til sit, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Til og med den 19. februar er Tolke Danmark indstillet på at gennemføre de tolkninger, som regionen fortsat gerne vil have tolket.

Regionens sygehuse og lægepraksisser har fået en liste over forskellige leverandører, indentil Region Syddanmark får en ny fast samtalepartner.

Tolke i Region Syddanmark

Tolkeopgaven i Region Syddanmark omfatter alle opgaver inden for fremmedsprogstolkning på alle regionens sygehuse, i psykiatrien og hos privatpraktiserende læger og speciallæger.

I 2017 forventes der gennemført 74.000 tolkninger – fordelt med cirka 31.000 teletolkninger og cirka 43.000 fremmødetolkninger.

Tolke Danmark fik tildelt den nu ophørte kontrakt, fordi selskabets tilbud indeholdt det bedste forhold mellem pris og kvalitet af de 14 tilbud regionen fik ind, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.