I det fynske folks tjeneste

Region Syddanmark: Ny topledelse klar

Region Syddanmark har tirsdag ansat to nye koncerndirektører. Dermed er alle fire direktører i direktionen, der udgør regionens nye topledelse, på plads.

I dag faldt de sidste brikker på plads i toppen af Region Syddanmark. Regionsrådet har ansat Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen som koncerndirektører i Region Syddanmark.

Rikke Vestergaard er 48 år og kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Kolding Kommune. Jens Winther Jensen er 47 år og kommer fra en stilling som sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland.

Ifølge regionsrådsformanden, der har været med til at ansætte, så var det et stærkt ansøgerfelt. Hun glæder sig dog over udfaldet:

- Vi står i den helt særlige situation i Region Syddanmark, at vi over kort tid kan sammensætte en helt ny topledelse, der sammen med politikerne kan nytænke ledelsen af regionen. Med Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen får vi de sidste to pladser i direktionen rigtig stærkt besat. Jeg glæder mig også over ansøgerfeltet, som vi havde til de to job. Ansøgerne var meget kvalificerede. Det vidner om, at Region Syddanmark er en attraktiv arbejdsplads – også på dette niveau, siger Stephanie Lose.

De to nye direktører får sammen med regionsdirektør Jane Kraglund og koncerndirektør Michael Evan Goodsite det overordnede ansvar for ledelsen af Region Syddanmarks 25.000 medarbejdere og et budget på knap 25 milliarder kroner.

Rikke Vestergaard får desuden det overordnede ansvar for Region Syddanmarks styring af økonomi og drift. Hun får yderligere det overordnede ansvar for blandt andet planlægning, det præhospitale område samt regionens sygehusbyggerier. Poster hun glæder sig til at komme i gang med.

- Jeg glæder mig til – sammen med den øvrige direktion – at være med til at føre Region Syddanmarks positive udvikling videre med de store ambitioner om et sundhedsvæsen, som opleves sammenhængende for borgere og patienter og for de forskellige interessenter – herunder kommunerne. At arbejde tværgående og sammenhængende og sætte den strategiske retning, vil jeg rigtig gerne yde mit bidrag til, siger hun.

Jens Winther Jensen kommer til at stå i spidsen for Region Syddanmarks udvikling inden for kvalitet, forskning, innovation, patientsikkerhed og specialeplanlægning.

- Som koncerndirektør i Region Syddanmark vil jeg først og fremmest sætte mig i patienternes sted. De skal være lakmusprøven – også når de svære prioriteringer skal tages. Som læge har jeg kendskab til sundhedsvæsenet indefra og trives i den faglige dialog med alle medarbejdergrupper. Denne dialog skal fortsat have en central plads. Jeg glæder mig til at være med i Region Syddanmarks ambitiøse satsning på den faglige kvalitet herunder opbygningen af det nye nationale kvalitetsprogram sammen med de øvrige regioner, siger Jens Winther Jensen.

De to koncerndirektører tager fat på de nye arbejdsopgaver den 1. maj 2016.