Regionen nødt til at tage dyr vagtlægekørsel

Den 1. februar overtager Dan Taxi opgaven med vagtlægekørsel i Region Syddanmark, selvom firmaet skal have over to millioner kroner mere end konkurrenten.

Kørslen har netop været i udbud, og her fik regionen tilbud fra både Dan Taxi og SIM Lægekørsel, der lige nu står for transporten af vagtlæger. Det skriver DR Syd.

Her bød Dan Taxi ind med, at de kan klare opgaven for 22,5 millioner kroner, mens SIM Lægekørsel kun skulle have 20,3 millioner kroner.

Alligevel blev det altså Dan Taxi, der vandt.

Tage Petersen (V), der er formand for Region Syddanmarks Sundhedssamordningsudvalg, hvor sagen i første omgang er blevet behandlet, fortæller, at det egentlig er sket imod regionens vilje.

- Jeg kan godt forstå, at folk undrer sig over det tilbud, vi har valgt. Men vi er nødt til at forholde os til de vejledninger, som Trafik- og Byggestyrelsen har givet os, siger Tage Petersen.

Vi er nødt til at forholde os til de vejledninger, som Trafik- og Byggestyrelsen har givet os

Som loven ser ud nu, har en tilbudsgiver med taxabevilling ret til at udføre opgaven med lægekørsel før en tilbudsgiver, der, som SIM Lægekørsel, har limousinetilladelse, uanset prisen.

Det vil regionsrådet i Syddanmark forsøge at lave om på, fortæller Tage Petersen.

Det virker dybt godnat

- Det virker dybt godnat. Så vi vil forsøge at få reglerne ændret, så vi får en mere fair konkurrencesituationen på det marked, siger han.