I det fynske folks tjeneste

Ressourcespild: Du skal ikke forny p-pillerecept hos vagtlægen

Tirsdag tager politikerne i Region Syddanmark hul på diskussionen om at lukke for muligheden for at forny visse recepter hos Lægevagten. Det skriver DR Syd.

Foto: Erik Jepsen/Scanpix

Alt for mange bruger lægevagtordningen forkert, når de ringer ind og får fornyet recepter på for eksempel p-piller. Det mener Marianne Mørk Mathiesen fra Liberal Alliance, der selv er læge. 

Hun foreslår derfor nu, at der bliver sat en stopper for visse receptfornyelser hos Lægevagten. 

 Det er en belastning, at lægevagten skal bruge så meget tid på receptfornyelse, der ikke er akut arbejde. Samtidig forhindrer det reelt syge mennesker at komme igennem

Marianne Mørk Mathiesen, Liberal Alliance

I følge DR Syd påpeger Marianne Mørk Mathiensen, at det koster regionen penge, hver gang vagtlægerne skal forny folks recepter i weekenden. Og så lægger det et unødvendigt pres på Lægevagten. 

 - Det er en belastning, at lægevagten skal bruge så meget tid på receptfornyelse, der ikke er akut arbejde. Samtidig forhindrer det reelt syge mennesker at komme igennem, siger hun.

 Vagtlægechef i Region Syddanmark Ole Holm Thomsen hilser debatten velkommen. Han mener også, det et stigende problem, at syddanskerne ringer til vagtlægen for at få fornyet recepter.

 Receptfornyelse hos lægevagten er på dagsordenen på et møde i Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg i eftermiddag.