I det fynske folks tjeneste

Rigsrevisionen: Region Syddanmark har brudt reglerne

Rigsrevisionen har fundet brud på love og overenskomster i en stikprøve af lønninger i Region Syddanmark.

Rigsrevisionen sætter gang i en større undersøgelse af de regionale chefers løn- og ansættelsesvilkår i alle fem regioner.

Det sker, efter en stikprøvekontrol i Region Syddanmark har vist brud på love og overenskomster i lønudbetalinger.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Rigsrevisionens stikprøve fandt overtrædelser for flere millioner kroner gennem for store udbetalinger til en række chefer i Region Syddanmark.

Det er Rigsrevisionen, der har taget initiativ til undersøgelsen af chefernes lønforhold i alle regionerne. Den bliver den første af sin slags i regionernes historie.

Det er ikke kun Region Syddanmarks lønninger, som Rigsrevisionen har kritiseret.

Rigsrevisionen var tilsvarende hård i forhold til brud på reglerne for merarbejde. Ud af en stikprøvekontrol af fire sager fandt Rigsrevisionen, at regionen havde brudt reglerne i tre tilfælde.

Rigsrevisionen slog ifølge Fyens Stiftstidende blandt andet ned på en sag om en klinikchef, der fik 30 timers overarbejde udbetalt hver eneste måned, uden at timerne blev dokumenteret. Der fandtes heller ikke noget på skrift om aftalen.

 

Læs også Derfor udbetalte Region Syddanmark 31,6 mio. kr. for meget

 

I foråret lavede Rigsrevisionen også en kontrol af chefernes kontrakter i Region Midtjylland. Her fandt revisorerne ikke de samme overtrædelser.

Undersøgelsen vil blive lavet hen over efteråret og forventes at blive præsenteret for Statsrevisorerne i løbet af foråret 2017, skriver Fyens Stiftstidende.