I det fynske folks tjeneste

Rod i medicinkort koster millioner

Patienter skal have den rette medicin, men flere kommuner har stadig rod i de elektroniske medicinkort. Det fortæller DR Fyn.

 I snart et år har Region Syddanmark og kommunerne forsøgt at rydde op i de elektroniske medicinkort, der skal sikre, at borgere får den rigtige medicin. 6,4 millioner kroner var sat af til oprydningen, og arbejdet skulle være færdigt ved årsskiftet.

 Men flere kommuner blev ikke færdige til tiden, hvilket har givet en ekstraregning på en million kroner. På Fyn er det Odense, Nyborg og Middelfart kommuner.

 - Vi kunne have været tidligere færdige, hvis selve aftalen mellem os i kommunerne, regionen og de praktiserende læger blev indgået tidligere, siger kommunens social- og sundhedsdirektør, Mette Heidemann, til DR Fyn.
 Oprydningsarbejdet skulle udføres af de praktiserende læger, men ny IT har gjort arbejdet besværligt, fortæller Jørgen Skadeborg,formand for PLO i Syddanmark.

 - Det er dog afgørende vigtigt for patientsikkerheden, for hvis sygeplejersken skal dosere medicinen korrekt, skal man kunne stole på oplysningerne på computeren, siger han til DR Fyn.

 Senere i dag skal Region Syddanmark diskutere, hvem der skal betale ekstra regningen på en million. Formand for Sundhedsanmodningsudvalget Tage Pedersen (V) er langt fra tilfreds.

 - Vi skal rydde op nu, og så må vi betale, hvad det koster, siger han til DR Fyn.