I det fynske folks tjeneste

Sig navnet: Regionens ambulancetjeneste er blevet omdøbt

Regionsrådet har i dag givet ambulancetjenesten et nyt navn. Nu hedder det Ambulance Syd.

Mandag eftermiddag blev Region Syddanmarks ambulancetjeneste døbt på ny. Det nye navn er Ambulance Syd, skriver TVSyd.

Det var regionsrådet, der til et møde vedtog det nye navn. Det betyder også, at ambulancetjenestens midlertidige navn – Den Syddanske Ambulancetjeneste – er blevet skrottet.

Alle de ansatte i det tidligere Bios er i forbindelse med navngivningen blevet spurgt, hvilket navn de syntes, at ambulancetjenesten skulle have. Lidt under halvdelen af medarbejderne - helt præcist 46,3 procent - bakkede op om navnet Ambulance Syd.

En afstemning blandt læserne her på TV2/FYN gav stort set det samme resultat. Her pegede 47 procent af knap 100 afgivne stemmer og så på Ambulance Syd. 

Læs også Afstemning: Sig navnet "Ambulance Syd"

 

Således bøjede regionens politikere sig for de ansatte. Politikerne var ellers varme på navnet Rescue Syd - et navn som kun mellem hver sjette og syvende ansatte og læser stemte på.

Tilfreds politiker

Medlem af Region Syddanmarks Sundhedsudvalg Poul Erik Svendsen (S), siger til TVSyd, at han er godt tilfreds med ambulancetjenestens nye navn. Og så er han glad for, at navnet endelig er kommet på plads.

- Det er på tide, vi får det her på plads, så folk i regionen kan vænne sig til navnet, siger Poul Erik Svendsen.

Fakta

Borgerne i Region Syddanmark bliver betjent af et to-strenget ambulancesystem.

Det Falck-ejede Responce står for ambulancerne i Vejle, Kolding, Fredericia og dele af Vestfyn, mens regionens egen ambulancetjeneste Ambulance Syd betjener den øvrige del af Region Syddanmark.