I det fynske folks tjeneste

Syddanmark takker nej til Sundhedsplatformen

Det problemramte it-system Sundhedsplatformen, som Region Hovedstaden kæmper med, bliver ikke indført i Region Syddanmark.

I Region Hovedstaden kæmper man for tiden med at få det nye it-system Sundhedsplatformen til at fungere efter hensigten.

Den kamp har man tilsyneladende ikke lyst til at tage i Region Syddanmark.

Her har man netop afsluttet en prækvalifikation for det kommende elektroniske patientjournalsystem.

Her er amerikanske Epic, der står for Sundhedsplatformen sammen med danske NNIT, ikke blandt de tre leverandører, som skal kæmpe om at vinde det endelige udbud.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen.

I Region Hovedstaden har der været store forventninger til Sundhedsplatformen, som blandt andet skulle bidrage med besparelser for 102 millioner kroner i budgettet for 2018.

Men systemet har været behæftet med flere alvorlige fejl, som har betydet lange ventetider på akutafdelingerne, ligesom det har været umuligt at holde snor i flere hundrede patienters kræftforløb.

Region Sjælland forventer at tage systemet i brug til november.

Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital, afviser dog, at problemerne med Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden har haft betydning for fravalget af it-systemet i Region Syddanmark.

- Det har ikke været en del af udvælgelseskriterierne. Vi har kun kunnet forholde os til det, der står i deres materiale. Så det har ikke indgået i den her fase af udbuddet, og det har ikke påvirket udfaldet af prækvalifikationen, siger han.