I det fynske folks tjeneste

Sygehus anmelder tidligere ansat for millionsvindel

En tidligere ansat på Sygehus Lillebælt anmeldes for svindel. Beløbet er mellem 1 og 1,5 millioner kroner.

Middelfart Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt, der også omfatter sygehusene i Vejle og Kolding. Det er uvist, hvor svindlen er foregået. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er foretaget politiaktioner i sagen på Fyn. Foto: Presse / Charlotte Dahl

Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere betroet medarbejder for millionsvindel. Det oplyser sygehuset i en pressemeddelelse.

Læs også To mænd anholdt for svindel med skat og moms for millioner

Anmeldelsen er sket 4. oktober på "baggrund af en mistanke om mulig svindel med sygehusets midler under vedkommendes ansættelse på Sygehus Lillebælt," lyder det i meddelelsen.

Det er op til politiet at vurdere, om der skal rejses sigtelse eller tiltale mod medarbejderen. Den mistænkte er ikke længere ansat på sygehuset, og sagen er overgivet til politiet.

Ifølge sygehuset drejer beløbet sig i alt om en million til halvanden millioner kroner. Rejses der tiltale, vil sygehuset kræve beløbet tilbagebetalt.

- Det er vores opfattelse, at den pågældende medarbejder har fundet et hul i et hjørne af vores kontrolsystem, og at vedkommende bevidst har omgået vores kontroller i samarbejde med personer uden for sygehuset.

- Der er tale om flere mindre beløb fordelt over en periode på flere år, eskalerende frem mod vores politianmeldelse, siger Sygehus Lillebælts administrerende direktør, Christian Sauvr, i pressemeddelelsen.

Sygehuset vil ikke gå i flere detaljer om, hvordan svindlen er foregået på grund af personalesagen og efterforskningen.

Sygehusdirektøren fortæller, at der har sat tiltag i gang, som skal forhindre, at det kan ske igen.

- Vi er med det samme gået i gang med at se på, hvordan vi kan stramme op, og om der er procedurer, der skal være anderledes. Vi har allerede nu lavet nogle organisatoriske ændringer, ligesom vi strammer op på vores ledelsestilsyn.

- Samtidig skal vi have forholdt os til, om vi kan sikre os yderligere, uden at det går ud over alle vores mange andre dygtige og ordentlige medarbejdere, siger Christian Sauvr.

Opdatering

  • 16. dec 2019 kl. 14:41 Sydøstjyllands Politi foretog onsdag den 11. december en række ransagninger og anholdelser i en sag om økonomisk kriminalitet. Baggrunden for politiaktionen er en anmeldelse fra Sygehus Lillebælt, der mistænker en tidligere medarbejder og to tidligere samarbejdspartnere for i fællesskab at have foretaget fiktive indkøb og oprettet falske fakturaer, oplyser politiet. Politiaktionen er foregået flere steder i landet, blandt andet i Vejle og på Fyn og Sjælland, og den er udført i samarbejde med flere andre politikredse. Der er sigtet flere personer.