Udvalgt sundhedspersonale på OUH får 12.000 kroner

Cirka 2.500 ansatte på vagtbelastede afsnit på OUH kan se frem til op mod 12.000 kroner ekstra i lønposen i december. Det glæder dem, der får, mens faggrupper, der ikke bliver tilgodeset, er skuffede.

Der er anerkendelse i form af kolde kontanter på vej til de varme hænder, der har taget imod patienterne på vagtbelastede afdelinger som for eksempel intensiv og akutafdelinger på Odense Universitetshospital, OUH. 

Det er den lokale ledelse på hospitalet, der har valgt at give et ekstra tillæg på op til 12.000 kroner til cirka 2.500 udvalgte medarbejdere, de mener har ydet en ekstra indsats i en tid med corona. Tillægget er hovedsagligt tiltænkt de tre faggrupper; sygeplejersker, jordemødre samt social- og sundhedsassister, der vil få tillægget sammen med decemberlønnen.

Ifølge Niels Nørgaard Pedersen, administrerende direktør på OUH, har ledelse haft fokus på at tilgodese de vagtbelastede områder, fordi det på andre områder har været muligt at skrue ned for aktiviteten i de perioder, hvor mange patienter med corona har presset afdelingerne for de akutte patienter. 

- Der har været en række døgnfunktioner, der har været i en ganske særligt situation i noget tid, og dem har vi valgt at anerkende med et tillæg, siger han.

Karin Kjersgaard Kjemstrup, arbejdsmiljørepræsentant for sygeplejersker på OUH, sætter pris på den anerkendelse.

- Som mine børn sagde: "Hvornår har du sidst fået 12.000 kroner?" Jeg føler også, jeg har tjent dem. Jeg har som erfaren sygeplejerske trukket et tungt læs, og personligt er vi som sygeplejersker glade for den påskønnelse, siger hun.

Der skulle trækkes en streg

Det er lønkroner, der skulle være brugt til blandt andet at ansætte sygeplejersker i nogle af de ledige stillinger, som er på især afdelinger med akutfunktioner, der nu bliver delt ud til de udvalgte ansatte.

- Det er dejligt, at vores direktion har valgt at bruge ubrugte lønkroner til at værdsætte og anerkende dem, der har ydet en meget stor indsats i et travlt efterår. Det siger jeg velvidende, at nogle er glade for den påskønnelse, mens andre er bekymrede for, om vi nu skal holde kæft resten af vinteren, siger Karin Kjersgaard Kjemstrup.

Hun hører også fra andre faggrupper som bioanalytiker og radiografer, der er skuffede over, at der ikke blev penge til dem.

- Jeg kan sagtens forstå, at der er faggrupper, der føler sig forbigået. Det må direktionen stå på mål for, men jeg forstår dem godt, siger Karin Kjersgaard Kjemstrup. 

På det mål står Niels Nørgaard Pedersen:

- Alle medarbejdere yder en stor indsats hver dag. Vi kunne ønske, at vi havde lokale muligheder for at tilgodese alle, men hvis det skulle kunne mærkes hos dem, der får tillægget, har vi måttet fokusere og sætte en grænse.

Niels Nørgaard Pedersen, administrerende direktør, Odense Universitetshospital
Niels Nørgaard Pedersen, administrerende direktør, Odense Universitetshospital
Foto: Flemming Ellegaard

- Vi har selvfølgelig også hørt fra faggrupper, som oplever, at det ikke var retfærdigt. Vi har dog haft andre håndtag at skrue på for de fleste andre faggrupper, hvor vi blandt andet har kunnet udskyde aktiviteten og desværre udskyde patienter her en gang til, uddyber han.

Bonus

Den bonus, som de udvalgte faggrupper på OUH nu får, kommer ikke til at stå alene. For godt en uge siden satte regeringen en milliard kroner i en vinterpakke, der skal hjælpe sundhedvæsenet gennem endnu en vinter, hvor corona med stor sandsynlighed kommer til at presse sygehusvæsenet til det yderste.

Oversigt

    Oversigt