Væksten bremset for syddanske el- og vvs-installatører

Efter to år med stabil omsætningsvækst i installationsbranchen, oplevede el- og vvs-installatørerne i Region Syddanmark et beskedent fald i omsætningen i 2016 på 0,3 procent.

En ny markedsanalyse fra brancheorganisationen Tekniq viser, at el- og vvs-installatørerne i Region Syddanmark sidste år oplevede en opbremsning af den samlede vækst, som branchen har oplevet i de seneste to år.

Trods vækststoppet er der fortsat optimisme at spore.

- Ikke desto mindre er der god grund til at se positivt på branchens fremtid. Efter to år med vækst hos regionens virksomheder er det ganske flot, at vi har kunnet fastholde omsætningen på stort set samme niveau i 2016, siger Gustav Petersen, formand for TEKNIQ-råd Syddanmark og kundechef hos Kemp & Lauritzen A/S.

Den samlede omsætning hos de syddanske el- og vvs-installatører var i 2016 på 9,4 milliarder kroner.

- Vi tror på omsætningsvækst i branchen de kommende år. Det skyldes blandt andet, at dansk økonomi generelt er i bedring, samtidig med at der er kommet godt gang i flere store byggeprojekter i regionen – det gælder eksempelvis Kolding Sygehus og det nye universitetshospital i Odense. Projekter, som også vil kunne aflæses i el- og vvs-installatørernes omsætning, siger Gustav Petersen.