Nicolai fik hadbesked på Facebook: - Jeg bliver da ked af det

Socialdemokrat Nicolai Arentz fik for nylig en besked på Facebook, der gjorde ham ked af det og vred, fordi den tilsvinede hans person. Det hører ingen steder hjemme, mener han.

”Hvornår begyndte vi at reklamere for psykisk sygdom på den her måde? ...Hold jeres ækle perversiteter hjemme i soveværelset og langt væk fra vores andres børn."

Sådan lød det i en kommentar på den socialdemokratiske byrådskandidat Nicolai Arentz’ facebookside til et opslag, han havde skrevet om Odenses nye klinik for seksuel sundhed.

quote Jeg bliver selvfølgelig også ked af det. For det er jo, den jeg er, og jeg kan jo ikke gøre for, hvem jeg er

Nicolai Arentz

Klinikken åbnede den 14. april i år og er et sted, hvor man kan få gratis anonym rådgivning om alt fra kønsidentitet, prævention, seksualitet og seksuelt overførte sygdomme.

Nicolai Arentz er gift med en mand, og blandt andet derfor er han glad for den nye klinik i Odense.

- Jeg mødte ikke andet end støtte fra familie, venner, kollegaer og bekendte, da jeg sprang ud. Men sådan er det ikke for alle. I sådan et tilfælde er klinikken her guld værd, siger han.

Skræmmende tone

Men det er langt fra alle, der er enige i det. Fe Bånde er en af dem, og hendes kommentar til Nicolais opslag gjorde ham vred.

Facebook-kommentar fra Nicolai Arentz Facebookside.
Facebook-kommentar fra Nicolai Arentz Facebookside.
Foto: Grafik: David Moritz

- Men jeg bliver selvfølgelig også ked af det. For det er jo den, jeg er, og jeg kan jo ikke gøre for, hvem jeg er. Men jeg bliver mest vred. Man skal ikke skrive sådan om andre på Facebook. Det synes jeg er over stregen, siger han.

- Det påvirkede mig mest, at hun skriver, at børn med LGBT er fejlskabninger. Det er skræmmende, at man kan finde på at tale sådan til andre mennesker.

Netop den grove og grimme tone er udgangspunkt for et nyt program, der hedder 'Respekt!', hos TV 2 Fyn, hvor dem, der skriver grimt til andre, vil blive konfronteret med deres ord.

Her er det også forsøgt at få Fe Bånde i tale for at høre, hvorfor hun skriver, som hun gør om andre mennesker, men det har ikke været muligt.

Endnu mere lyst til at stille op

Nicolai skulle lige trække vejret og tælle til ti, før han reagerede og gjorde noget. Han endte med at tage et billede af kommentaren, slette den og lave et nyt opslag, hvor han opfordrer til, at folk taler pænt til og om hinanden på sociale medier.

Selvom Nicolai slettede kommentaren og opfordrede til den gode tone, er det ikke et påbud mod at være uenig med ham.

- Man må gerne være uenig med mig, man skal bare huske den gode tone.


Hvad er 'Respekt!'?

For Nicolai har den her kommentar og de andre kommentarer, han også har oplevet at modtage, dog ikke betydning for, om han vil fortsætte i politik, hvor han stiller op ved kommunalvalget i 2021 for socialdemokratiet i Odense.

- Det har fået mig til at lave endnu mere politik og gå endnu mere ud med mine holdninger. Vi skal altid sige fra for folk, der prøver at undertrykke andre. Det gør Fe her med den her kommentar, siger Nicolai Arentz.

TV 2 Fyn har forsøgt at få fat i Fe Bånde for en kommentar, men det har ikke været muligt. Nicolai Arentz har også forsøgt at gå i dialog med hende uden held.