I det fynske folks tjeneste

Udeblevet to gange: Tiltalt for millionsvindel afhøres onsdag

44-årig direktør i Redningsgruppen skal redegøre for svindelanklager på 36 millioner kroner i retten i Odense. Risikerer anholdelse, hvis han bliver væk igen.

44-årig fra Randers, der stod i spidsen for Redningsgruppen, forventes at møde op i retten i Odense onsdag.

Tredje gang er forhåbentlig lykkes gang, når en 44-årig  mand fra Randers onsdag skal afhøres i retten i Odense om en sag om svindel for 36 millioner kroner.

Manden udeblev for anden gang i retten i Odense den 9. november med en fremsendt lægeerklæring om kroniske lændesmerter, der angiveligt forhindrer ham i at køre bil.

Den 44-årige er tidligere direktør og ejer af autohjælpsfirmaet Redningsgruppen og er hovedtiltalt i sagen, og på den første retsdag den 26. oktober udeblev den 44-årige også med rygproblemer.

Læs også Autohjælp: Kæmpe svindelsag afdækkes i Odense

Men samme dag viste et opslag på Viborg Elites Facebook-side, at den 44-årige stod midt på en ishockeybane i Gøteborg med resten af rejsegruppen fra Viborg, hvor han var ansat som elitechef.

Fyret som elitechef

Han er siden blev fyret fra jobbet med øjeblikkelig virkning, fordi han ikke havde orienteret klubben om den omfattende svindelsag, der belaster ham.

Ved det seneste retsmøde kom det frem, at det i yderste konsekvens kan komme på tale afhente og fængsle den 44-årige, så han kan fragtes fra arresten i Odense til afhøringer i retten.

Den tidligere indehaver af Redningsgruppen ville tage kampen op med Dansk Autohjælp og Falck på autohjælps- og redningsmarkedet, men i stedet endte koncernen i en  konkurs og en omfattende retssag mod den 44-årige hovedperson i sagen.

Læs også Afsløret på Facebook: Tiltalt for millionsvindel var i Gøteborg

Der er gæld på 55 millioner kroner til kreditorerne, der bl.a. tæller flere banker, leasingselskaber, forsikringsselskaber og underleverandører.

Sagen er henlagt til retten i Odense, fordi efterforskningen oprindelig startede med undersøgelse af selskaber i Middelfart og Nr. Aaby med forbindelse til Redningsgruppen, men sagen omhandler også forhold i Aabenraa, Esbjerg, Fredericia, Hjørring, Randers og Risskov.

Læs også Autohjælp: Overvejer erstatningssag mod revisor og fynsk advokat

Sagkomplekset handler om bl.a. skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, konkursrytteri, grov overtrædelse af bogføringsloven, dokumentfalsk af særlig grov karaktér og bedrageri af særlig grov beskaffenhed i  perioden 2008 til udgangen af 2014.

Anklagemyndigheden kræver den tiltalte 44-årige idømt fængselsstraf, mens hans forsvarer ønsker frifindelse.

Sagen indebærer afhøring af en lang række vidner i den kommende tid.