I det fynske folks tjeneste

Butikker sikres mod rotter - og sender dem videre mod dig

Offentlige bygninger og butikker sikres i højere grad mod rotter. Det er en dyr fornøjelse for supermarkederne, når skadedyrene kommer på besøg.

00:40

Video: Per Colstrup Vinkel

Danske supermarkeder oplever et stigende problem med rotter i butikkerne. Det bekræfter Coop over for TV 2/FYN, og i Odense har kommunen oplevet en markant stigning i antallet af rotteanmeldelser de seneste år.

I SuperBrugsen i Ferritslev blev man i sommer nødt til at lukke butikken i flere dage på grund af rotter. Nu har supermarkedet sat fælder op omkring bygningen. 

Læs også Det må du aldrig gøre, hvis du har rotter i huset

- Det er specielt i vores kloakker, hvor der er en rottespærer, sådan rotten kun kan gå den ene vej. Den kan ikke komme ind. Det har vi selvfølgelig sat på hele vejen rundt, så vi ikke har nye angreb fra kloakkerne, siger brugsomdeler Henning Jørgensen.

- Det gør de offentlige ejendomme også, så det vil sige, at der bliver mere pres på os, og der bliver mere pres på de private. Når vi gør det, og de offentlige ejendomme gør det, er der kun de private tilbage, siger brugsomdeleren med et glimt i øjet.

Så I sender rotterne derover?

- Tja, det gør vi sådan set.

Med andre ord er butikker og offentlige bygninger flere steder godt i gang med at sikre sig mod rotterne, og det kan altså betyde, at rotterne skal finde andre steder, og det kan altså være den almindelige fynbos hjem.

Her har vi samlet en række gode råd til, hvad du kan gøre for at holde rotterne væk.

Coop: Rotter er en stor belastning

Det er ikke kun i SuperBrugsen i Ferritslev, man bekæmper rotter med fælder i kloakkerne. Coop, der blandt andet ejer SuperBrugsen, oplever et stigende problem med rotter og gør derfor også en ekstra indsats for at holde skadedyrene ude.

- Vores indsats går først og fremmest ud på at forhindre skadedyrene i at komme ind og dermed lukke de huller, der måtte være. Vi skal jo have dørene åbne, og derfor undgår vi det nok aldrig helt, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Det er en stor belastning for Coops supermarkeder, hvis butikkerne får besøg af rotter. Det betyder, at butikken skal lukkes i flere dage, at butikken mister omsætning, og at varerne skal smides ud og erstattes af friske varer.