I det fynske folks tjeneste

Bliv klar til Royal Run med TV 2/Fyn

Med 17 etablerede løbeklubber på hele Fyn vil TV 2/Fyn og Bevæg dig for livet forvandle Royal Run til en fynsk folkefest frem mod den 21. maj.

00:51

​Én kongelig festdag, to distancer, fem forskellige byer.

Når kronprinsen til foråret fylder 50 år, fejrer han det ved at invitere hele Danmark til løbefesten Royal Run. Mandag den 21. maj 2018 inviteres alle med til at fejre kronprins Frederik på to forskellige distancer i Odense og i landets fire andre største byer; Aalborg, Aarhus, Esbjerg og København/Frederiksberg. Her kan danskerne være med til at fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå. 

Det særlige ved Royal Run er, at det ikke kun er muligt at løbe, men også at gå

Julie Faurholt Pedersen, løbskonsulent

Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han løber den såkaldte One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter sin løbsfest af i København med at løbe ti kilometer gennem hovedstaden. Alle, der har lyst til at være med, kan tilmelde sig her.

Bliv klar til at løbe Royal Run

Udover muligheden for at deltage i selve løbsfesten har fynboerne også mulighed at tilmelde sig løbeklubber, der træner målrettet op til Royal Run. I samarbejde med projektet 'Bevæg dig for livet' har TV 2/Fyn etableret 17 løbeklubber rundt omkring på hele øen - du kan få det samlede overblik over løbeklubberne her

Om 'Bevæg dig for livet'

Bevæg dig for livet er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som har til mål at få 75 procent af danskerne til at dyrke idræt i 2025. Det er i alt 600.000 flere danskere, der skal dyrke idræt.

Samarbejdet består af Nordea-fonden og Tryg Fonden, der sammen har indgået et tæt partnerskab med DIF og DGI om at realisere de to idrætsorganisationers vision med blandt andet stor opbakning fra Christiansborg og H.K.H. Kronprins Frederik.

Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerer tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018.
Kilde: www.bevaegdigforlivet.dk

Det fynske løbesamarbejde har til formål at samle fynboerne i lokalområderne.

- TV 2/Fyn arbejder jo udelukkende i det fynske folks tjeneste, så derfor var løbeklub-idéen op til Royal Run nærmest genial i sin enkelthed: Fynske fødder på forårsture for at løbe en tur med folkets prins på hans fødselsdag i maj. Vi glæder os til at komme i gang med de mange løbsfrivillige over hele Fyn – og dække forløbet frem til finalen 2. pinsedag i Odense, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/Fyn.

Løb skal samle befolkningen

Kronprinsen er selv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig vil han også inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe. Selvom løbeklubberne skal hjælpe fynboerne i form, så mener kronprinsen, at alle kan være med.

- Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtig mange vil deltage i Royal Run, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer, fortæller Hans Kongelige Højhed.

Se kronprinsen invitere danskerne til Royal Run her.

00:36 Luk video

Det er netop glæden ved bevægelse, der skal samle danskerne. 

- Løb er en motionsform som mange kan deltage i. Det særlige ved Royal Run er, at det ikke kun er muligt at løbe, men også at gå. De tikilometer kan gennemføres på en maksimal tid på 2,5 time, hvilket er længere end ved andre løb. På den måde åbner vi op for en stor mængde af danskere, der kan komme og fejre Hans Kongelige Højhed, fortæller Julie Faurholt Pedersen, der er løbskonsulent for 'Bevæg dig for livet'. 

I Odense er den endelige rute endnu ikke offentliggjort, men ruten kommer til at starte og slutte ved Kongens Have. Du kan tilmelde dig Royal Run her.

Royal Run program i Odense

Åbning
  • 11.00: Åbningstale
Familie-mile og Børne-mile
  • 11.15-12.00: Familie-mile og Børne-mile uden ledsager
Motions-Mile
  • 12.00-13.00: One mile-Gå
  • 13.00-13.30: One mile–Para
  • 13.30-16.00: One mile–Motion
10 km
  • 16.30: Starten går på 10 km
Feltet opdeles i startgrupper efter forventet sluttid.Walk og kørestolsbrugere samt deltagere med andre former for hjælpemidler stiller op bagerst i feltet.Tidsgrænsen på 10 km er 2,5 time.