Kronprins gennemførte dagen trods skade: Jeg har en smule sten i benene

Kronprins Frederik løb mandag både ti kilometer i København og 1,609 kilometer i Odense, Aalborg, Aarhus og Esbjerg.

Det er en glad og tilfreds kronprins, som mandag aften gennemførte den sidste af fem ruter i løbet Royal Run.

- Jeg er glad for, at jeg fik trukket mig igennem, siger kronprins Frederik, efter at han er løbet i mål på Frederiksberg Allé i København.

Her tilbagelagde han ti kilometer. Tidligere på dagen havde han løbet One Mile - en distance på 1,609 kilometer - i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

Forinden løbet havde han meddelt, at han døjer med rygproblemer og derfor ikke har løbet i seks uger.

Alligevel gennemførte han fem ruter i løbet i fem forskellige byer. Først fire på distancen en britisk mil og til sidst de ti kilometer.

- Der er en lille smule sten i benene, siger kronprinsen, der fortæller, at ryggen stadig har det fint.

- Den har det godt. Sådan nogle skader har godt af at blive varmet op og få bevægelse, siger han.

Vinkede til mor

På trods af dårlig ryg gennemførte kronprinsen sin mil med bravur i Odense - og noget af æren gav han da også de fynske tilskuer, der var mødt op mandag rundt omkring i Odense. 

- Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har løbet i seks uger. Men jeg vil sige, at der er så meget stemning og glæde, og der er folk, der står og hepper på én, som allerede har været igennem de første 1,6 kilometer. For mig er det med til at bære det hele fremad, fortæller kronprinsen til TV 2/Fyn mandag. 

Kronprins Frederik fortalte, at alle de fremmødte, der heppede ham frem på Royal Run-ruten, betød meget for hans motivation.

Men de mange danskere, der var mødt op i de fem byer, som kronprinsen besøgte mandag, var ikke de eneste, der heppede og gav deres opbakning. 

Under ruten i København løb kronprinsen nemlig sammen med de mange tusinde andre løbere forbi Amalienborg. Her stoppede han op og vinkede til sin mor, dronning Margrethe, der stod på balkonen og vinkede.

quote Jeg er glad for, at jeg fik trukket mig igennem

Kronprins Frederik

At løberuten bragte kronprinsen og løberne forbi slotspladsen, var hovedpersonen selv godt tilfreds med.

- Det er fantastisk godt rutevalg. Kan man få sin familie med både på balkonen og på lægterne, jamen, så kan jeg ikke ønske mig meget mere, sagde kronprins Frederik efter løbet på Frederiksberg.

Mary løb hurtigere

Kronprinsen tilbagelagde de ti kilometer i det københavnske på 57 minutter, hvilket var en smule langsommere end hans hustru, kronprinsesse Mary.

Hun løb med på ti kilometer i Odense og kom i mål efter 53 minutter og 10 sekunder. Også kronprinsessen gav de fynske tilskuere en del af æren for den gode tid:

- Jeg tror, at jeg kom til at løbe langt over evne. Det var på grund af det fantastiske heppekor hele vejen rundt, sagde kronprinsessen.

Her løber Mary i mål i Kongens Have.

Det tidlige sommervejr svigtede heller ikke i dag, da kronprinsen begav sig ud på sit sidste løb.

Alt gik ifølge kronprinsen op i en højere enhed på dagen, som er startskuddet til en hel uge med fødselsdagsfejringer i anledning af kronprinsens 50-års-fødselsdag.

- Alt er lykkedes. Hvis der var en 13-skala stadigvæk, så var det til et 13-tal.