Royal Run: Kronprinsens program i Odense

Når kronprins Frederik mandag den 21. maj løber sig gennem fem byer i Danmark for at fejre sin 50-års fødselsdag, vil han få følgeskab af mere end 7.000 løbere i Odense og massevis af underholdning på sin vej.

I to timer vil kronprins Frederik besøge Odense, når han med Royal Run mandag den 21. maj fejrer sin 50-års fødselsdag ved at løbe gennem fem danske byer. 

I løbet af de to timer vil han både nå at snøre løbeskoene, få høj puls gennem centrum af byen, smage brunsviger og hilse på fynboerne. 

Det er ikke kun kronprinsen, der beøsger Odense. Og kronprinsesse Mary løber i Odense, hvor hun tager den lange tur på ti kilometer. Det gør hun, fordi temaet for løbeturen i Odense er 'at gå fra at være én til to personer'. De andre byer har andre temaer som for eksempel barndom og voksenlivet. 

Men når sveden er tørret af panden vil der stadig være nok at se til for kronprinsen.

Kronprinsens program i Odense: 

Der er to distancer, man kan kaste sig ud i: Ti kilometer eller one mile. Det svarer til 1,609 kilometer.

Kronprinsen løber milen i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense og slutter dagen af med at løbe ti kilometer i hovedstaden.

Mere end 7.000 løbere vil kaste sig ud i de to forskellige distancer i Odense, hvor den allerførste start går allerede klokken 12.15 og den sidste klokken 16.55. 

Løbernes starttider: 

Når Royal Run løber af stablen i Odense, vil det være med et overordnet tema for dagen. Der fokuseres i hver by på en periode i kronprinsens liv. I Odense er det fra, før han mødte kronprinsessen under OL i Sydney og frem til i dag. Derfor deltager 40 OL-atleter i festlighederne i byen i hjertet af Danmark. Derudover vil der også være musik, fødselsdagssang og naturligvis brunsviger. 

Eventprogram: 

Både kronprinsen og kronprinsessens besøg og løbetur gennem Odense kan følges hos TV 2/Fyn, som hele dagen vil være lige i hælene på parret.

Løbet dækkes på tv2fyn.dk løbende med artikler, video og royale hilsner. På Facebook kan du se med, når kronprinsen ankommer til Kongens Have i Odense og gør klar til sin løbetur.

På Instagram (@tv2fyn) kan du også følge med, hvor vores reporter vil tage dig med gennem folke- og løbefesten.

Du kan også se med på TV 2/Fyn Nyhedskanalen fra klokken 14.30 til 18.00 og igen klokken 19.30 og 20.48 på TV 2.