Royal Run slår Eventyrløbets rekord

Det bliver Danmarks største 10-kilometer-løb, når Royal Run afholdes i København og Frederiksberg. Tilmeldingerne slår rekorden fra Eventyrløbet i Odense fra 1993.

For at fejre sin 50-års fødselsdag har kronprins Frederik inviteret alle med ud på en løbetur 21. maj næste år. Det bliver muligt at deltage i Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København.

Målt på antal tilmeldinger har et rekordstort antal danskere takket ja til invitationen i København og Frederiksberg. På 16 dage har 10.125 tilmeldt sig løbet i hovedstaden. Det oplyser arrangørerne.

Aldrig før har så mange danskere deltaget i et 10-kilometer-løb. Hidtil har rekorden fra Eventyrløbet i Odense i 1993 været på 10.120 tilmeldte.

Løbene, der bliver kaldt Royal Run, har i alt fået 23.127 tilmeldinger. 7223 af dem har meldt sig til en distance på en mil - også kendt som 1,609 kilometer.

Da løbet blev præsenteret, lagde kronprinsens vægt på, at løbet skulle være muligt at deltage i for selv utrænede løbere.

- Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkommen uanset alder, sagde kronprinsen dengang.

Bag løbet står Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund støttet af Nordea-Fonden og TrygFonden.

Direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen oplyser i en pressemeddelelse, at der trods rekorden stadig er plads til flere på løberuterne.

- Vi har planlagt rammerne og ruterne således, at der alle steder er plads til mange flere, siger han.

Det er ikke gratis at deltage i løbet. Tilmeldte skal slippe 250 kroner for at løbe 10 kilometer, mens ruten på en mil koster 75 kroner i tilmeldingsgebyr. Dertil kommer et administrationsgebyr.

For pengene får man en chip, der måler ens tid, væske og forplejning i målområdet samt en medalje.

Vil du løbe sammen med kronprins Frederik, så har du muligheden nu. Fra i dag kan du nemlig tilmelde dig løbet ”Royal Run”, der afvikles i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag næste år. Løbet foregår i landets fem største byer. Løbekonsulent hos DGI Fyn, Julie Faurholt, besøgte vores studie for at fortælle om det kommende løb.