I det fynske folks tjeneste

Royal Run slår Eventyrløbets rekord

Det bliver Danmarks største 10-kilometer-løb, når Royal Run afholdes i København og Frederiksberg. Tilmeldingerne slår rekorden fra Eventyrløbet i Odense fra 1993.

Foto: arkiv

For at fejre sin 50-års fødselsdag har kronprins Frederik inviteret alle med ud på en løbetur 21. maj næste år. Det bliver muligt at deltage i Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København.

Målt på antal tilmeldinger har et rekordstort antal danskere takket ja til invitationen i København og Frederiksberg. På 16 dage har 10.125 tilmeldt sig løbet i hovedstaden. Det oplyser arrangørerne.

Aldrig før har så mange danskere deltaget i et 10-kilometer-løb. Hidtil har rekorden fra Eventyrløbet i Odense i 1993 været på 10.120 tilmeldte.

Læs også Fart på interessen for at løbe med kronprins Frederik

Løbene, der bliver kaldt Royal Run, har i alt fået 23.127 tilmeldinger. 7223 af dem har meldt sig til en distance på en mil - også kendt som 1,609 kilometer.

Da løbet blev præsenteret, lagde kronprinsens vægt på, at løbet skulle være muligt at deltage i for selv utrænede løbere.

- Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkommen uanset alder, sagde kronprinsen dengang.

00:36 Luk video

Bag løbet står Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund støttet af Nordea-Fonden og TrygFonden.

Direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen oplyser i en pressemeddelelse, at der trods rekorden stadig er plads til flere på løberuterne.

- Vi har planlagt rammerne og ruterne således, at der alle steder er plads til mange flere, siger han.

Det er ikke gratis at deltage i løbet. Tilmeldte skal slippe 250 kroner for at løbe 10 kilometer, mens ruten på en mil koster 75 kroner i tilmeldingsgebyr. Dertil kommer et administrationsgebyr.

For pengene får man en chip, der måler ens tid, væske og forplejning i målområdet samt en medalje.

04:24

Vil du løbe sammen med kronprins Frederik, så har du muligheden nu. Fra i dag kan du nemlig tilmelde dig løbet ”Royal Run”, der afvikles i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag næste år. Løbet foregår i landets fem største byer. Løbekonsulent hos DGI Fyn, Julie Faurholt, besøgte vores studie for at fortælle om det kommende løb.

Luk video