I det fynske folks tjeneste

Advokatrapport om Odense Sport & Event-sagen forsinket

Den ventede advokatrapport om hele forløbet omkring den ulovlige aftale mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event var ventet i starten af marts. Offentligheden må dog vente på konklusionerne.

Odense Kommune har bedt det eksterne advokatfirma Kromann Reumert om at undersøge sagen om den ulovlige aftale mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event.

I 2013 forlængede kommunen en tidligere aftale, som var blevet indgået i forbindelse med opførelsen af Arena Fyn. Den nye aftaler løber i fem år, selv om kommunen ikke var forpligtiget til at forlænge den.

Forlængelsen af aftalen har betydet, at Odense Sport og Event kan have fået 8,5 millioner kroner i ulovligt tilskud.

Da sagen begyndte at rulle i starten af februar, meldte kommunen ud, at den endelige advokatrapport om hændelsesforløbet ville være færdig en måned senere.

Den besked blev givet den 6. februar, og derfor skulle den endelige advokatundersøgelse foreligge på mandag den 6. marts. 

Læs også Stadsdirektør: - Jeg kan garantere, at jeg intet vidste om OSE

Offentligheden kommer dog til at vente endnu længere på rapporten.

- Kromann Reumert, der skal udarbejde rapporten, har brug for mere tid, inden de er klar med den endelige rapport, siger Michael Bruhn Frederiksen, der er chef for Strategi og Kommunikation i Odense Kommune, til TV 2/FYN.

Odense Kommune skrev i en pressemeddelelse den 6. februar, at Kromann Reumert havde indledt undersøgelsen, der altså skulle tage fire uger at gennemføre. 

"Forløbet fra december 2012, hvor virksomheden henvender sig til Odense Kommune om en ny aftale, til den endelige aftale underskrives 10. oktober 2013 er ikke fuldstændig klart. Stadsdirektøren har derfor bedt Advokatfirmaet Kromann Reumert om at kortlægge det faktiske forløb, fra virksomheden henvender sig til aftalen indgås.

Det er også forventningen, at Kromann Reumert vil vurdere, om der under forløbet er tilsidesat generelle forvaltningsretlige regler eller kommunalretlige regler."

Rapporten forventes at kaste mere lys over, hvem der har talt usandt i hele forløbet. 

Læs også Odense Sport & Event: Sådan skal I svare pressen