I det fynske folks tjeneste

Forargelse i Seniorhuset over millionstøtte: - Jeg synes, det lugter

Sagen om den mulige ulovlige støtte til Odense Sport & Event vækker forargelse blandt borgerne i Odense.

00:38

Sagen om den formodede ulovlige støtte fra Odense Kommune til Odense Sport & Event er blevet et af de store samtalemner i byen.

For hvordan kunne det gå til, at den øverste embedsmand i Odense Kommune tilbage i 2013 satte sin underskrift på en kontrakt, der formentlig er ulovlig, og som har kostet skatteborgerne 8,5 millioner kroner.

Lige her i Odense troede jeg alligevel, at vi var mere rene i kanten. Nu synes jeg, det lugter.

Per Barkholt, pensionist i Odense

På en café i Seniorhuset i Odense fyger ord som sjusk, fusk og nøl i luften. 

- Jeg tænker, hvad kan vi snart stole på? Jeg synes, det er lidt rystende. Den ene sag efter den anden. Og så står de og hælder vand ud af ørerne, siger Per Barkholt, der er pensionist og bor i Odense. 

De seneste dages nyheder om de 8,5 millioner kroner og en underskrift har sat sit tydelige spor hos en generation, der ellers har set det meste. 

Læs også Forstå sagen: Odense støttede ulovligt OSE

- Lige her i Odense troede jeg alligevel, at vi var mere rene i kanten. Selvom der har været forskellige ting fremme, der måske ikke var så heldige, så har vi troet, at det var et uheld. Nu synes jeg, det lugter. 

Og ved et bord bagved Per Barkholt sidder Ole Mathiesen, der har haft egen virksomhed i 32 år. 

- Jeg synes, det er at bruge skattekronerne på noget, som vi ikke får noget for. Jeg har betalt min skat, og så bliver man røvrendt på den måde her. Det er ikke retfærdigt, siger Ole Mathiesen. 

Også på TV 2/FYNs Facebookside vælter reaktionerne ind.