I det fynske folks tjeneste

Odense på kanten med støttemillionerne: Her er sagerne

Endnu en gang er Odense Kommune kommet i søgelyset for at smide millioner af kroner i støtte til forskellige arrangementer og projekter. Her kan du få et overblik over sagerne.

Koncerten med Sting og Paul Simon blev støttet med fem millioner kroner. Foto: Claus Fisker / Scanpix

Mandag aften kunne TV 2/FYN fortælle, at Odense Kommune har udbetalt op mod 8,5 millioner kroner i ulovlig støtte som lejetilskud til Arena Fyn og 800.000 kroner om året i sposonerat til OB.

Læs også Ulovlig støtte: Arena Fyn fik 8,5 millioner kroner af Odense

Men man skal ikke mange uger tilbage for at finde endnu en af de sager, hvor der gik kuk i kommunekronerne.

Milliontilskud til robotmessen, der gik konkurs
Den 12. januar 2017 skriver TV 2/FYN, at Odense & Co har udbetalt millioner til selskabet Robobusinees Europe for to robotmesser. Men selskabet gik konkurs, og Odense Kommune stod til at miste 1,2 millioner kroner. 

Læs også Borgmester: Lovlig frisk omgang med robotmidler

Odenses nye borgmester, Peter Rahbæk Juel, sagde: 

 - Set udefra synes jeg måske nok, at man har været lige lovlig frisk med at udbetale de 1,2 millioner kroner. Det har man formentlig gjort i iveren efter at få arrangeret en fin robotmesse i 2018.

Og i Fyens Stiftstidende lød kritkken fra kommunalforsker Roger Buch: 

 - Det primære indtryk er, at kommunen ikke har styr på sine betalinger og de aftaler, som man har indgået. Videre har Odense & Co. ikke har fulgt de aftaler, som kommunens egen advokat har lavet. Og det kan være ulovligt, siger  Roger Buch.

Sting, Simon og støtten
I efteråret 2016 afslørede Fyens Stiftstidende, at der manglede dokumentation for, hvad millionerne blev brugt til, da Sting og Paul Simon gav koncert i Odense tilbage i 2015. 

Læs også Koncertsag overdrages til Statsforvaltningen

Sagen handlede om, at Odense Kommune  havde givet 4,5 millioner kroner i sponsorstøtte og underskudsgaranti til Odense Sport & Event, hvis koncertbureau, JVB Concerts, stod for dobbeltkoncerten med Sting og Paul Simon. 

04:53

Arena Fyns ejer Odense Sport og Event har formentlig fået ulovlig støtte fra Odense Kommune.

Luk video