I det fynske folks tjeneste

Stadsdirektør: - Jeg kan garantere, at jeg intet vidste om OSE

Odenses nuværende stadsdirektør benægter at have haft kendskab til ulovlig aftale med Odense Sport & Event.

Ifølge et notat, TV 2/FYN er i besiddelse af, medvirkede nuværende stadsdirektør i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg, ved et møde i 2013, hvor samarbejdet med og en kommende økonomisk støtte til Odense Sport & Event blev diskuteret. 

Læs også Nuværende stadsdirektør involveret i sag med Odense Sport & Event

Stefan Birkebjerg afviser fortsat at have haft kendskab til den mulige ulovlige aftale, der blev indgået.

- Jeg kan garantere for, at jeg ikke ved eller har vidst mere end det, jeg giver udtryk for, siger han til TV 2/FYN.

Med til mødet den 14. maj for fire år siden var også daværende stadsdirketør Jørgen Clausen og direktør for Odense Sport & Event, Thomas Christensen. Jørgen Clausens underskrift er efterfølgende blevet identificeret på den muligvis ulovlige aftale.

Den nuværende stadsdirektør siger, at han deltog i mødet for at drøfte støtten til det nye kulturhus Odeon, og at han ikke har kendskab til aftalen med OSE. 

- Jeg kan sige med fasthed i stemmen, at jeg ikke har viden om den allonge, der blev indgået af min forgænger, siger Stefan Birkebjerg.

Stadsdirektøren husker ikke drøftelser om OSE-støtte

Referatet fra mødet viser, at det øverste punkt på mødets dagsorden udelukkende omhandlede støtten til OSE.

Blandt andet lød det, at aftalen ”skal lukkes nu”, at der skulle være en dialog om, ”hvordan vi får pengene lovligt over til OS&E”.

Stadsdirektøren afviser, at notatet fra mødet peger i retning af, at der blev foretaget drøftelser om tiltag, som kunne være på kant med loven. 

Du henholder dig meget til notatet. Kan du slet ikke huske, hvad der foregik på det møde?

- Altså, jeg kan sige, at den del, jeg selv har noget med at gøre med, har jeg en vis erindring om. Men det er sådan set ikke afgørende, for jeg kan jo se af notatet, hvad der har været drøftet, og der er intet i det notat, der ikke er helt, som det skal være, siger Stefan Birkebjerg. 

01:58

Stefan Birkebjerg benægter at have kendskab til OSE-aftale.

Luk video