I det fynske folks tjeneste

Stadsdirektør underskrev ulovlig OSE-aftale

Det var den tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen som underskrev en ulovlig aftale med Odense Sport & Event om støtte på i alt 8,5 millioner kroner.

02:11

Det var den daværende stadsdirektør Jørgen Clausen, der i 2013 underskrev en ulovlig aftale om støtte til Odense Sport & Event.

Det var den daværende stadsdirektør Jørgen Clausen, der i 2013 underskrev en ulovlig aftale om støtte til Odense Sport & Event.

1 af 3

Artikel opdateret onsdag 8. februar klokken 5.32.

Det var den tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen, der underskrev aftalen med Odense Sport & Event (OSE) om at forlænge en aftale om en såkaldt grundleje i Arena Fyn.

Det bekræfter den nuværende stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, overfor TV 2/FYN.

Det skete selvom et notat  viser, at kommunens jurister allerede i januar 2013  konkluderede, at aftalen var ulovlig.

Notatet fra borgmesterforvaltningen viser nemlig, at kommunens jurister vurderede, at der var tale om "ulovlig kommunal driftsstøtte til en privat erhvervsvirksomhed".

Læs også Indenrigsminister vil ikke røre ved Arena-Fyn sag

Derfor skriver Anker Boye 14. februar 2013 til Niels Thorborg og daværende direktør i OSE, Thomas Christensen, at det ikke er "muligt for Odense Kommune at forlænge perioden for betaling af leje for en ny 5-årig periode".

Men 10. oktober underskriver den tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen altså alligevel en aftale med OSE om, at forlænge aftalen med fem år frem til 2017. En aftale til i alt 8,5 millioner kroner.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Jørgen Clausen for en kommentar og orientering om forløbet op til underskrivelsen af tillægsaftalen.

Tidligere borgmester, Anker Boye (Soc.dem.) vil ikke kommentere sagen, før en uvildig advokatundersøgelse af forløbet er færdig.

Læs også Ulovlig støtte: Hvem satte underskriften i OSE-sagen?

Læs også Ulovlig støtte: Arena Fyn fik 8,5 millioner kroner af Odense

Læs også Odense på kanten med støttemillionerne: Her er sagerne

Læs også Ekspert: Anker Boye burde have vidst, at støtte til OSE var forkert