I det fynske folks tjeneste

Udpeget som syndebuk: Jeg har ikke handlet med gustent overlæg

Tidligere stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen, afviser overfor TV 2/FYN kritik rejst mod ham i en rapport om den såkaldte Arenasag, der blev offentliggjort onsdag.

Tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen er uenig i den kritik, der rejses mod ham i rapporten om Arenasagen fra advokatfirmaet Kromann Reumert om mulig ulovlig kommunal støtte til Arena Fyn.

Rapporten kritiserer ham for at have handlet på uoplyst grundlag, da han underskrev en tillægsaftale med Odense Sport & Event, der står for driften af Arena Fyn.

Aftalen var en løsning på, at Odense Kommune ikke havde leveret de events til Arenaen, som kommunen havde forpligtet sig til, og som var en del af grundlaget for en sund drift af arenaen.

Ifølge Jørgen Clausen følte han sig på sikker juridisk grund, da han traf beslutningen.

- Det har været vigtigt for mig hele vejen igennem, at selvfølgelig gør vi det her på lovlig grund, siger han til TV 2/FYN.

Tidligere juridiske vurderinger havde ellers rejst mistanke om, at det kunne være ulovligt, og derfor går kritikken på, at han skulle have søgt yderligere oplysninger; men det mente han ikke var nødvendigt i forbindelse med den løsning, man endte med at finde frem til.

Læs også Få overblikket: Her er alle reaktionerne i OSE-sagen

Han mener heller ikke, at der er basis for at rejse et erstatningskrav mod ham.

Det vil kunne ske, hvis der er tale om økonomisk tab, hvilket ikke er klarlagt endnu.

Det kan også ske, hvis han har handlet uagtsomt, og det mener han ikke, han har.

- Jeg har gjort meget for at følge et ordentligt og anstændigt spor i loyalitet overfor de politiske ønsker om at finde en løsning, siger Jørgen Clausen og tilføjer:

- Jeg har svært ved at se, at erstatning kan komme på tale. Jeg har ikke handlet med gustent overlæg i forhold til at finde en løsning på sagen.

For Jørgen Clausen personligt har sagen været en voldsom oplevelse:

- Det er det voldsommeste, jeg har oplevet i mine 28 år som kommunaldirektør og stadsdirektør. Men jeg har hele tiden stræbt efter at handle på ordentlig måde, og jeg kan godt se mig selv i øjnene, siger han til TV 2/FYN. 

Jørgen Clausen har indvilliget i at lade sig interviewe per telefon men ønsker ikke at stå frem på TV.

Læs også Tidslinje: Få overblikket over OSE-sagen