I det fynske folks tjeneste

Saras bror efter dom: 12 års fængsel er ikke nok

Benjamin Huus Lind mener ikke, at 12 års fængsel er nok for at tæve hans søster ihjel.

00:29

24-årige Marc Meyer Lindeskov Østergaard modtog fredag eftermiddag dommen på 12 års fængsel i Retten i Svendborg. Han er kendt skyldig i manddrab på sin jævnaldrende kæreste Sara Huus Lind, som han tævede ihjel i september 2016.

Straffen er dog ikke hård nok, mener Saras bror, der sammen med sin mor var til stede under retssagen. 

Læs også Dømt for at tæve sin kæreste ihjel: Saras mor brød sammen i retten

- Lige meget hvilken straf man får, er det ikke hårdt nok, siger Benjamin Huus Lind til TV 2/FYN.

Ifølge TV 2 FYNs reporter i retten forholdt den dømte sig roligt, da han modtog dommen – i modsætning til Saras mor, der brød sammen i gråd.

- Selvfølgelig bliver jeg også ked af det, men jeg blev mere sur og arrig over, at der skal kunne sidde én og se så forbandet arrogant ud, selv om han får at vide, at han får 12 års fængsel, siger Benjamin Huus Lind.

- Det er forfærdeligt, at man ikke kan se på ham, at han egentlig er ked af det, fortæller han.

Forsvarer: Han er meget berørt over dommen

TV 2/FYN har efterfølgende talt med forsvarer Annette Pedersen, der forsikrer, at den dømte er meget berørt over dommen. De overvejer, om dommen på 12 års fængsel skal ankes, og det har de 14 dage til.

Marc Meyer Lindeskov Østergaard blev dømt for manddrab og ikke for vold med døden til følge, som han, inden retssagen startede, erkendte.

Domsmandsretten begrundede det med, at Sara Huus Lind allerede var klinisk død, da hun blev hentet af ambulancen i lejligheden, hvor hun var blevet tæsket af sin kæreste. Hun afgik ved døden få timer senere, klokken fem om morgen den 17. september. 

Se hele udsendelsen om Sara-drabet fra TV 2/FYN Nyhedskanalen herunder:

08:57 Luk video