I det fynske folks tjeneste

Saras drabsmand dømt for at tæske hende ihjel

Marc Meyer Lindeskov Østergaard idømmes 12 års fængsel for drabet på sin 23-årige kæreste Sara Huus Lind.

00:27

Sara Huus Lind døde sidste år i en alder af 23 år. Hun blev tæsket ihjel af sin kæreste. Video: Alex Syrik

Retten i Svendborg har fredag idømt den 24-årige drabsmand Marc Meyer Lindeskov Østergaard 12 års fængsel. Han er kendt skyldig i manddrab.

Læs også Trampede hans søster ihjel: - Han har gjort sindssyge ting

Sidste år tæskede han sin jævnaldrende kæreste ihjel i parrets hjem i Svendborg. 

Dommeren lægger i afgørelsen vægt på, at Sara Huus Lind er død allerede, da ambulancen ankommer. Hun bliver ifølge beviserne slået, sparket og trampet i hovedet og på kroppen, inden hun dør af sine kvæstelser. 

Drabet sker 17. september sidste år, da den 24-årige mand kommer hjem til parrets lejlighed efter en bytur. Her blev de uvenner, hvorefter han tæsker hende ihjel. 

I løbet af voldsudøvelsen må du have indset, at det kunne lede til hendes død

Dommer, Retten i Svendborg

Marc Meyer Lindeskov Østergaard nægter sig skyldig i manddrab, men erkender vold med døden til følge. Det tilstod han allerede i grundlovsforhøret dagen efter drabet. 

Han kontaktede selv parrets nabo og bad om hjælp efter drabet. Sara Huus Linds liv var ikke til at redde.

- I løbet af voldsudøvelsen må du have indset, at det kunne lede til hendes død, siger dommeren.

Dermed dømmes han for manddrab efter det såkaldte sandsynlighedsforsæt.

I sin procedure sagde anklageren blandt andet, at "det kan ikke blive tydeligere uden at tage en pistol frem, rette den mod panden og skyde". Ifølge forsvaren havde Marc Meyer Lindeskov Østergaard intet ønske om at slå Sara Huus Lind ihjel, da han brutalt tæskede hende. 

Sandsynlighedsforsæt

Hvis det ikke kan fastslås, at tiltalte har handlet med direkte forsæt, kan han eller hun alligevel dømmes for en forsætlig forbrydelse. Det sker, hvis det kan lægges til grund, at tiltalte fandt det overvejende sandsynligt, at han eller hendes handlinger kunne føre til døden. F.eks. ved knivstik, hvor det anses som overvejende sandsynligt, at den ramte vil blive dræbt. 

Marc Meyer Lindeskov Østergaard har endnu ikke taget stilling til, om han anker dommen. Det har han 14 dage til at beslutte. 

Sara Huus Linds drabsmand er tidligere straffet for butikstyverier, hæleri og har en dom på seks måneders fængsel for røveri. Han er vurderet egnet til almindelig straf og findes ikke sindssyg i gerningsøjeblikket. 

04:08 Luk video

Læs også Tævede 23-årig kæreste ihjel: - De var ellers så glade for hinanden