I det fynske folks tjeneste

Håndboldtræner erkender at have holdt om små piger

Anklager har udvidet tiltale fra 20 til 28 små piger, som en 55-årig mand skal have rørt ved eller kysset. I retten torsdag erkender han, at han har holdt om børnene.

Sagen mod den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper i Stige Skoles skolefritidsordning og håndboldtræner ved Stige Håndboldklub begyndte i Retten i Odense i dag. 

Læs også Håndboldtræner i retten for at krænke 20 små piger

I Retten blev det oprindelige anklageskrift udvidet med et tillægsanklageskrift. Det skriver Fyens.dk, som følger retsmødet.

- Ifølge det nye retsdokument begyndte de omfangsrige krænkelser mod de små piger ikke i 2007, men helt tilbage i 1997. Overgrebene skal altså være foregået fra august 1997 og frem til december 2015, skriver Fyens.dk.

I det oprindelige anklageskrift var den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper og håndboldtræner tiltalt for blufærdighedskrænkelse af 20 piger i alderen seks til elleve år.

Træneren skal have rørt pigerne udenpå og under tøjet, på bryst, mave og i skridtet, ligesom han skal have kysset dem.

Yderligere otte piger

De mange overgreb skete i SFO'en, i håndboldklubben og i mandens eget hjem, påstår anklagemyndigheden.

Ifølge det nye retsdokument begyndte de omfangsrige krænkelser mod de små piger ikke i 2007, men helt tilbage i 1997. Overgrebene skal altså være foregået fra august 1997 og frem til december 2015, skriver Fyens.dk.

Fra artiklen

I tillægsanklageskriftet fremgår det ifølge Fyens.dk, at pædagogmedhjælperen nu er tiltalt for krænkelse af yderligere otte piger. Alle i skolefritidsordningen.

Ifølge Maria Fanø-Fredeløkke er de nye anklager kommet, efter medierne har omtalt sagen. 

Erkender at have holdt om

Den 55-årige mand har afgivet forklaring i retten i dag. Der erkendte han at have holdt om børnene, når de sad på hans knæ eller skød, for at de ikke skulle falde ned.

- Jeg har aldrig haft tanker om noget andet end at passe på dem, forklarede den 55-årige mand i retten ifølge fyens.dk

Han afviser at have kysset børnene, rørt dem på kroppen både uden på tøjet og inden for tøjet, sådan som det fremgår af anklageskriftet.

Mange gange, når han arrangerede lege og aktiviteter for børnene, kom de helt af sig selv hen til ham.

- De hang op af mig. Det gjorde de bare. Det var måske også for meget indimellem, sagde den tidligere SFO-pædagog.

Der forventes at falde dom i sagen 14. december.