I det fynske folks tjeneste

Håndboldtræner tiltalt for at krænke 20 små piger

En 55-årig pædagogmedhjælper og træner fra en håndboldklub i Odense er tiltalt for at krænke 20 piger i alderen fra seks til elleve år. I følge anklageskriftet er det foregået i den lokale SFO og i mandens hjem.

Foto: Ole Holbech

Den 55-årige mand var ansat i en SFO i det nordlige Odense, og han var træner i den lokale håndboldklub.

- Vi har rejst tiltale mod den 55-årige for en lang række tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod mindre piger, siger anklager ved Fyns Politi Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

En gennemgang af anklageskriftet, som TV 2/Fyn er i besiddelse af, viser, at den 55-årige er tiltalt for at krænke 20 piger i alderen seks til elleve år.

Krænkelserne er i følge anklageskriftet foregået i perioden 1. august 2007 til 31 december 2015.

Foregået i den lokale SFO

I alle forhold er den 55-årige tiltalt for at krænke pigerne i den lokale SFO. I to tilfælde er det desuden også foregået i forbindelse med aktiviteter i håndboldklubben, og i et tilfælde er det også foregået i den tiltaltes hjem.

I følge anklageskriftet har den 55-årige befølt pigerne udenpå og under tøjet, på bryst, mave og i skridtet. Han er også tiltalt for i flere tilfælde at have kysset pigerne med tungekys.

I et tilfælde er han tiltalt for gentagne gange at have anbragt en piges hånd på sit lem uden på bukserne.

Der har tidligere været en lignende sag mod den 55-årige, men her blev han frikendt.

- Vi har nu sendt en indstilling til statsadvokaten med en anmodning om, at den sag genoptages, siger Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

En omfattende sag

Sagen begynder ved Retten i Odense den 23. november, og der forventes at falde dom den 14. december.

Det er en omfattende sag. Retten skal gennemse 18 videoafhøringer, og i alt 36 vidner skal afgive forklaring.

Anklagemyndigheden kræver den 55-årige idømt fængselsstraf, samt frakendelse af retten til at arbejde - både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter - med børn og unge under 18 år.

Straffelovens paragraf 232

Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.