I det fynske folks tjeneste

Blå blok rasede - men vil ikke selv sænke skatten

Blå blok i Odense har tordnet ubarmhjertigt mod borgmester Anker Boye og resten af rød blok efter, at de besluttede at hæve skatten i Odense. Men hvordan ser det egentlig ud med at sænke skatten igen, hvis de borgerlige fik magten? Det har TV 2/FYN boret i.

01:52

Tre borgerlige politikere fik spørgsmålet: Er I klar til at sænke skatten igen, hvis I får magten næste år. Foto: Reza Sahraei

1 af 2

Der er ikke holdt igen med retorikken: Tyveri og en borgmester på rov i borgernes lommer. 

"Imorgen kan borgmesteren glædesstrålende præsentere et forlig om at gå på rov i borgernes lommer", lød det blandt andet fra Venstres Bo Libergren.

Men trods skældsordene fra de borgerlige partier - ja, så vil hverken Venstre, Konservative eller Dansk Folkeparti love, at de sænker skatten igen, hvis de får muligheden efter valget næste år. 

TV 2/FYN gav nemlig de selvsamme partier muligheden for at love odenseanerne, at skatten bliver igen sænket, hvis blå blok får magten.

Er der nogen af jer, der har mod på at skrive under på det?

- Nej, det har vi ikke. Vi ved ikke, hvordan verden ser ud om to år, siger politisk ordfører i Venstre, Bo Libergren.

Hos Dansk Folkepartis politiske ordfører, Christel Gall, er der heller ikke den store lyst til at udstede skriftlige garantier. 

- Nej, det vil jeg selvfølgelig ikke. Det eneste jeg skriver under på er et forlig, når det er der.

Konservatives Kristian Guldfeldt har tidligere kaldt rød bloks skattestigning for "skattetyveri". Men han er endnu ikke klar til at give tyvekosterne tilbage til borgerne. 

Det bliver sådan lidt en tom kritik, når man ikke selv vil rulle det tilbage bagefter?

- Jamen, vi kender ikke den situation, der er om to år. Dét at komme med konkrete forslag til alternativer nu, det er ikke det samme som at stille sig skråsikkert op og fortælle, hvordan verden ser ud om to år, siger Bo Libergren.

Men det vil sige, at de penge som de (rød blok red.) går på rov ud for at hente, dem er I også klar til at bruge om to år, hvis det bliver nødvendigt?

- Jamen, vi ville da helst være fri, slutter Bo Libergren. 

Odense Kommune fik tidligere på måneden lov af Indenrigsministeriet til at hæve skatten med 145,7 millioner kroner fra næste år.