I det fynske folks tjeneste

Borgerlig blok: Anker må selv finde pengene

En samlet borgerlig opposition i Odense Byråd afviser ikke borgmesterens inviation om at genåbne budgettet for i år. Betingelsen er dog, at de ekstra penge til børn- og ungeområdet skal findes inden for borgmesterforvaltningens budget.

00:19

1 af 2

Mandag er blandt andet Venstre, Dansk Folkeparti og Det konservative Folkeparti inviteret til forligspartimøde hos borgmesteren. Partierne skal efter Anker Boyes forslag om at genåbne budgettet komme deres syn på den økonomiske situation i Odense Kommune. 

Nu kommer de tre partier med et samlet svar på borgmesterens forslag om at genåbne budgettet.

- Vi er ikke indstillet på at udskyde planlagte projekter eller tiltag, og vi vil ikke hente pengene hos de ældre, handicappede eller socialt udsatte. Derfor er vores krav til en åbning af budgettet, at pengene bliver fundet inden for borgmesterforvaltningen, siger byrådsmedlem for Venstre, Bo Libergren.

De tre borgerlige partiet afviser ligeledes muligheden for at finde pengene gennem øget kassetræk og de er fortsat kategorisk imod den skattestigning, som Anker Boye ellers foreslog tirsdag. 

- Vi advarer mod at forfølge en strategi, hvor ubalancen mellem indtægter og udgifter forøges, og derfor ønsker vi ikke at berede vejen for en skattestigning gennem øget kassetræk, udskydning af nødvendige anlægs- og vedligeholdelsesarbejder eller lignende, siger Bo Libergren.