- Odense bliver valgt fra på kvaliteten i dagtilbud og skoler

Flere års fokus på vækststrategi i Odense Kommune har fået så store konsekvenser for børn- og ungeområdet, at flere vælger Odense fra.

Det var en tilfreds børn- og ungerådmand, der i dag kunne give Socialdemokraternes forslag om skattestigning i Odense Kommune sin opbakning. 

Det betyder nemlig flere penge tilbage til det område, som rådmand Susanne Crawley Larsen til dagligt er ansvarlig for. Penge, som hun mener reelt kommer fra området, men som har været ofret til fordel for vækststrategien i Odense Kommune.

Et offer, der ifølge Susanne Crawley Larsen har haft konsekvenser for Odense Kommune.

- Satsningen på vækststrategien den har haft nogle konsekvenser. Det vidste vi godt, vi vidste jo godt at vi lånte pengene fra børn og ældre, men det begynder at betyde, at nogen også vælger os fra, fordi kvaliteten i dagtilbud og skoler ikke er god nok efter deres mening, siger Susanne Crawley Larsen.

Alligevel bakker hun dog også helt op om vækststrategien i kommunen

Børn- og ungeområdet er i den seneste tid blevet udsat for massiv kritik. Og kritikken blev ikke mindre, da rådmanden før jul fremlagde et sparekatalog, der lagde op til besparelser på 30 millioner kroner på børn- og ungeområdet.

De besparelser bliver med al sandsynlighed fortsat gennemført, selv om Odense Kommune kan se frem til at få 300 millioner kr. mere i kommunekassen fra 2017.