I det fynske folks tjeneste

Politisk flertal for skattestigning i Odense

De Radikale, SF og Enhedslisten bakker op om Anker Boye og Socialdemokraternes forslag om skattestigning på en procent i Odense.

00:42

Tidligere i dag foreslog Odenses borgmester Anker Boye at sætte skatten op med en procent i Odense Kommune. 

De 300 millioner ekstra skattekroner skal bruges på de unge og de ældre i kommunen, der lige nu er udsat for massive besparelser.

Forslaget får nu opbakning fra både De Radikale, SF og Enhedslisten, og dermed er der flertal i byrådet for skattestigningen.

- Gennem alt det, jeg har oplevet som børn- og ungerådmand, og hvordan mine medarbejdere har været presset, så synes jeg det her er en fornuftig idé, siger Susanne Crawley (R), der er børn- og ungerådmand i Odense Kommune.

03:27 Luk video

Også SF støtter op om det socialdemokratiske forslag om en skattestigning i Odense.

- Vi har i længere tid ikke lagt skjul på, at vi synes det her er en god idé. Vi ville gerne selv have kommet med forslaget, men vi bakker selvfølgelig op om det, siger SF's Brian Dybro, der også er viceborgmester i Odense Kommune.

Enhedslisten støtter også op om skattestigningen, der er et emne, de selv tidligere har talt endda meget varmt for.

- Jeg er rigtig glad. I to år har jeg følt, at jeg har talt for døve ører, men nu viser det sig alligevel, at Anker Boye har lyttet efter. Det kan jeg selvfølgelig kun bifalde, siger Brian Skov Nielsen, der er Ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune.

Selv om han er glad for det socialedemokratiske forslag, så kommer det også lidt bag på ham.

- Da jeg ikke har fået positiv respons i forbindelse med de tidligere budgetforhandlinger, er jeg overrasket. Men positivt overrasket. For endelig bliver der flere penge til den borgernære velfærd her i Odense, siger Brian Skov Nielsen. 

Helt konkret foreslår socialdemokraterne i Odense at hæve skatteprocenten med én procent, så kommuneskatten fremover vil blive på 25,5 procent, stadigvæk Fyns laveste.

- Vores servicefag er så tyndslidt, at vi er nået grænsen. Vores lærere og sosu-assistenter gør et fremragende stykke arbejde, men vi kan ikke blive ved med at presse dem. Derfor bør vi nu hæve skatten, og pengene skal øremærkes til børn, unge og ældre, siger Anker Boye.