I det fynske folks tjeneste

Drabssag: Regionsmedlem vil have svar fra regionen

Udskrives patienter i psykiatrien i Region Syddanmark for tidligt og hurtigere end andre steder, spørger Enhedslisten.

Vibeke Syppli Enrum. Foto: Region Syddanmark

Vibeke Syppli Enrum, medlem i Region Syddanmark for Enhedslisten, vil nu på vegne af sit parti have en forklaring på, hvad der skete i timerne forud for drabet på en 74-årig mand i Svendborg i onsdags.

Vibeke Syppli Enrum skriver på sin Facebook-profil blandt andet til Region Syddanmark, at hun gerne vil have en redegørelse for forløbet, hvor gerningsmanden tre timer inden drabet, var blevet udskrevet fra den psykiatriske afdeling på Svendborg Sygehus.

Vibeke Syppli Enrum skriver desuden: "En sådan situation, hvor der mangler ressourcer, kan gøre, at personalet – måske imod deres vilje – bliver nødt til at udskrive patienter alt for tidligt. Udskrives patienter i Region Syddanmark hurtigere end andre steder i landet. Og i givet fald hvorfor?"

Vibeke Syppli Enrums spørgsmål er stillet via politikernes spørgeordning, hvor de kan stille spørgsmål til administrationen. Hun kan formentlig forvente svar fra ledelsen indenfor regionens psykiatri.

Læs også Ulykkelig drabssag: Stephanie Lose afviser at åbne flere sengepladser

Det var den dræbtes 48-årige søn, som stak ham ihjel på Klosterplads nær Svendborg Banegård.
Sønnen erkendte sig skyldig i drabet i et grundlovsforhør torsdag.

Politisk kamp om psykiatri-milliarder
Drabet har udløst en politisk kamp, hvor den fynske psykiatriordfører fra Venstre, Jane Heitmann, har svært ved at få øje på, hvordan 2,2 milliarder kroner, som regionerne har fået tilført til psykiatrien, er blevet brugt.

Til det har regionsrådsformand Stephanie Lose blandt andet svaret, at hun afviser, at Region Syddanmark ikke har fået forbedret psykiatrien for pengene.

Læs også Speciallæge: Regionerne har svigtet – drab er forudsigeligt