I det fynske folks tjeneste

DM-bronze og katastrofestart: Sådan gik det Jakob Larsen i 2016

Jakob Larsen er nomineret til publikumsprisen. Han førte GOG til DM-bronze, men stopper til sommer som cheftræner efter en katastrofal efterårssæson.

Cheftræner Jakob Larsen forlader GOG til sommer. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

GOG-cheftræner Jakob Larsen er blandt de nominerede til publikumsprisen ved Sportslørdag efter et år, hvor han – efter 15 år i klubben – forlader GOG efter denne sæson.

2016 har budt på både op- og nedture. I foråret vandt den fynske håndboldklub DM-bronze. I en hæsblæsende forestilling lykkedes det GOG at snuppe bronzemedaljen med en sejr over KIF Kolding København med 32-27 – det første sæt medaljer siden klubbens konkurs i 2010. 

Læs også Det bedste år nogensinde: Sådan gik det Viktor Axelsen i 2016

Også ved Final Four-stævnet i Arena Fyn var GOG med helt fremme. Holdet tabte pokalfinalen 30-26 til HC Midtjylland efter en kamp, der også huskes for de kaotiske tilstande, som opstod, fordi der var problemer med det store net bag det ene mål i Arena Fyn. Trods nederlaget blev det til en sølvmedalje i pokalturneringen.

Og Jakob Larsen har som cheftræner været en væsentlig brik i at genskabe GOG som en storklub i dansk håndbold efter konkursen.

00:55

Her meddeler Jakob Larsen, hvorfor han stopper som cheftræner i GOG. 

Luk video

Katastrofestart på ny sæson

Succesen efter Final Four-stævnet og DM-bronzen fortsatte dog ikke ind i den nye sæson. Gudme-klubben fik en katastrofal start på 2016/2017-sæsonen med fem nederlag i de første otte kampe. I november meddelte cheftræneren, at han stopper i klubben – et år før tid.

Paradoksalt nok har GOG efterfølgende fået langt flere point på kontoen og ligger inden julepausen på en sjetteplads i den bedste danske række.  

Fynboen med grønlandske rødder har to gange som aktiv spiller vundet det danske mesterskab med GOG. Han indstillede karrieren i 2010 og har siden 2012 stået i spidsen for klubbens herrehold. Det slutter i 2017, og inden da er han nomineret til publikumsprisen. Du kan deltage i afstemningen om publikumsprisen på Sportslørdags Facebook-side

09:21

Jakob Larsen var søndagsgæst på TV 2/FYN efter sit GOG-farvel. 

Luk video