I det fynske folks tjeneste

GOGs Jakob Larsen: Fremtiden ligger ikke fast

Jakob Larsen er nomineret til publikumsprisen. Han førte GOG til DM-bronze, men stopper til sommer som cheftræner efter en katastrofal efterårssæson. Han ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på.

Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

1 af 2

Næste lørdag afholdes der Sportslørdag - en fynsk sportsfest, der fejrer det seneste sportsår på Fyn. Blandt flere priser uddeles publikumsprisen, som 12 fynske sportsprofiler er nomineret til. En af dem er cheftræner for GOG Jakob Larsen.

2016 har budt på både op- og nedture. I foråret vandt den fynske håndboldklub DM-bronze. I en hæsblæsende forestilling lykkedes det GOG at snuppe bronzemedaljen med en sejr over KIF Kolding København med 32-27 – det første sæt medaljer siden klubbens konkurs i 2010.

Fynboen med grønlandske rødder har to gange som aktiv spiller vundet det danske mesterskab med GOG. Han indstillede karrieren i 2010 og har siden 2012 stået i spidsen for klubbens herrehold.

Læs også DM-bronze og katastrofestart: Sådan gik det Jakob Larsen i 2016

Og nu forlader han GOG til sommer, uden at fremtidsplanerne ligger fast.

- Lige nu er der pause på grund af VM, så nu der mulighed for at sondere markedet og holde de møder, der skal til, siger Jakob Larsen.

Og 2016 blev et specielt år for Jakob Larsen. Sportslig succes for GOG, og så alligvel udmeldingen om, at han forlader klubben.

- Det var et helt igennem været et fanstisk år. Vi vandt broncemedaljer, efter to svære kampe mod Kolding. Vi var mega glade, som om vi havde vundet verdensmesterskabet, siger Jakob Larsen.

Men så kom et rodet efterår, hvor nogle profiler forlod holdet, og så kom beslutnigen om at stoppe som cheftræner.

- Det er jo som i et æfteskab, det er en beslutning, der træffes i fælleskab. Jeg tror også, det er godt for GOG at få nye øjne på tingene, siger Jakob Larsen.

Se interview med Jakob Larsen:

10:24 Luk video