I det fynske folks tjeneste

OB-talent udtaget til landsholdet: - Det er sindssygt stort

OB's 17-årige talent Julius Eskesen er udtaget til U19-landsholdet. Men den fynske fodboldspillers ambitioner stopper ikke der.

11:33

Siden Julius Eskesen kom til OB fra B1913 som 11-årig har øjnene hvilet på det unge talent, der både har været udtaget til U17-landsholdet og senest har været til prøvetræning i Malaga for at snuse til elitemiljøet der. På mandag kommer endnu et højdepunkt i hans karriere indtil videre, når han tager på træningslejr sammen med U19-landsholdet. 

- Det er sindssygt stort. Det er jo min første udtagelse, og der venter en masse konkurrence. Men det er bare med at tage kampen op, lyder det fra Julius Eskesen. 

Fodbold i første række

Bag udtagelsen til U19-landsholdet ligger der flere års hårdt arbejde fra det unge talent. Hver dag går Julius Eskesen direkte fra skole til træning. Og når han lige har været hjemme til aftensmad går turen videre i fitness. Det stramme træningsprogram giver ikke meget plads til andet end fodbolden: 

- Selvfølgelig går jeg glip af noget, men det er jo mit valg, og jeg synes, det er så fedt at rende rundt og spille fodbold, fortæller han. 

01:28

Kom med Julius Eriksen på træningsbanen i OB.

Luk video

 

Drømmer om Spanien

Julius Eskesen har ingen planer om at skrue ned for den tid, han bruger på fodbolden. Hans ambitioner rækker nemlig endnu længere end til U19-landsholdet.

- Enhver dreng drømmer om at komme til udlandet og spille. Jeg drømmer om at spille i nogle af de ligaer, hvor jeg sidder og følger med lørdag og søndag. Premier League og La Liga. Og så er drømmen selvfølgelig at komme på a-landsholdet, siger Julius Eskesen. 

Læs også Sportslørdag: Her er de nominerede til Årets Fund

Udover udtagelsen til U19-landsholdet er Julius Eskesen i år også nomineret til prisen som Årets Fund ved Sportslørdag den 21. januar. Hør hans reaktion på den nominering i interviewet øverst i artiklen.