I det fynske folks tjeneste

OL-succes og VM-medalje: Her er Lasse Normans sportsår

Lasse Norman Hansen er blandt de nominerede til publikumsprisen ved Sportslørdag efter et år med medaljer og succes på cyklen.

Foto: Eric Feferberg, Scanpix

2016 har stået i bronzens tegn for Lasse Norman Hansen. Hele tre medaljer er det blevet til for den fynske cykelrytter, og derfor er han blandt de nominerede til årets publikumspris ved Sportslørdag. 

Året begyndte ellers usikkert for den 24-årige banecykelrytter, da han efter et par skuffende resultater ikke var sikret en OL-billet og dermed muligheden for at forsvare sin guldmedalje i omnium fra London i 2012. 

Men året var ikke mere end 17 dage gammelt, da Lasse Norman Hansen cyklede sig til en andenplads ved World Cup i Hong Kong, og dermed var deltagelsen i det kommende OL sikret. 

Men inden turen gik til Rio, skulle fynboen med resten af det danske banecyklingslandshold til VM i London. Sammen med holdkammeraterne Casper Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg Madsen lykkedes det Lasse Norman Hansen at køre italienerne af banen i bronzefinalen, og holdet kunne tage hjem med bronzemedaljer om halsen. 

OL-succes i Rio

Turen til OL i Rio blev travl for Lasse Norman Hansen, for udover at skulle forsvare sin egen guldmedalje i omnium, var fynboen også en del af det danske hold, der skulle kæmpe om medaljer i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Inden Lasse Norman Hansen tog afsted med resten af det danske hold til Brasilien, mødte TV 2/FYN ham til en snak om OL-forventningerne:

00:25

Jeg føler mig stærk og sund og rask, sagde Lasse Norman Hansen til TV 2/FYN inden afgangen til Brasilien. 

Luk video

Og den fynske cykelrytters optimisme forud for OL viste sig at være velbegrundet. Lasse Norman Hansen kunne nemlig tage hjem fra Rio med to bronzemedaljer om halsen - både en fra hans deltagelse i omnium-disciplinen og en for holdforfølgelsesløbet. 

01:54

Der var masser af stolthed hos Lasse Norman Hansens familie efter bronzemedaljerne i Rio. 

Luk video

Hvis Lasse Norman Hansen skulle gå hen og vinde publikumsprisen, vil det ikke være den første pris, som den fynske cykelrytter tager i år. Sammen med resten af banelandsholdet vandt han tilbage i november prisen som årets profil ved Danish Bike Award. 

Du kan deltage i afstemningen om publikumsprisen på Sportslørdags Facebook-side.