I det fynske folks tjeneste

Racerkører: Nej mor, det er ikke farligt

Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø er nomineret til publikumsprisen ved Sportslørdag den 21. januar og benytter lejligheden til at berolige sin mor.

00:27

1 af 2

Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø er glad for at være nomineret til Sportslørdags publikumspris.

- Vi arbejder på at komme med i Formel 1 eller 24-timers løbet Le Mans, og selvom jeg kører løb, er det i en klasse, der ikke rigtig giver medaljer, så det er svært at blive indstillet til priser i konkurrence med svømmere, badmintonspillere og andre, der skovler medaljer ind, siger han.

Nicolaj Møller Madsen kører for Audi i GT 3 og GT 4, men satser stort på at komme med i 24-timers løbet i Frankrig i 2017.

Det betyder, at han bruger det meste af sin tid på at skaffe sponsorer.

- Jeg sidder måske i en bil sammenlagt 50 dage om året. Resten af året går med at skaffe penge, siger han.

Da Nicolaj Møller Madsen tirsdag besøgte TV 2/FYNs studie, stillede studieværten ham et spørgsmål på vegne af hans mor:

- Er det ikke farligt?

-  Nej. Jeg føler mig meget sikker i min bil. Jeg har aldrig tænkt på, at det kan være farligt. Hvis først jeg begynder at tænke på, at det er farligt, er det tiden at stoppe, for vi kører stærkt og ligger måske 40 biler tæt sammen i første sving. Den, der tænker, at det er farligt, er også den, der trækker sig, og det skal ikke være mig, der gør det.

Nicolaj Møller Madsen mener selv, at hans største resultat hidtil var finaleløbet i CT 3 i Barcelona, hvor han kørte for Audi.

Holdet vandt begge løb og var hurtigst på banen. Han husker især, da der kom melding fra teamledelsen om, at han bare skulle blive ved med det, han havde gang i.

Det var særligt stort, fordi han lige var rykket op fra juniorløbene og nu kørte med kørere, som havde kørt både Formel 1 og Le Mans.

- Det er sådan en dag, man kan huske, siger han.

 

05:11

Interview med Nicolaj Møller Madsen

Luk video