I det fynske folks tjeneste

Unge roere: Næste mål er VM

De to veninder og roere i Odense Roklub Marta Kempf og Anne Larsen er blandt de nominerede til Årets Fund.

01:47

1 af 2

Marta Kempf og Anne Larsen fra Odense Roklub havde et flot år i 2016, der var deres sidste sammen som juniorer. Blandt andet vandt de guld i JW2X ved EM i Litauen.

- Vi var meget beærede over at være nomineret, siger Marta Kempf.

- Jeg blev lidt overrasket, men positiv overrasket, fordi det er en stor anerkendelse at blive nomineret, fortæller Anne Larsen.

Har roet sammen i fire år

De to roere er begge 18 år, og roer dobbeltsculler i Odense Roklub. De har begge roet i seks år, og har roet sammen i fire år.

- Vi kan begge lide at ro, og det er noget vi brænder for. Vi har begge to gå-på-mod, siger Marta Kempf.

Læs også Du kan nå både Sportslørdag og åbent hus

Udover at ro sammen er de også veninder, og det er en fordel.

- Vi kender hinandens grænser, hvor langt vi kan gå med hinanden, og hvornår man skal stoppe, fortæller Marta Kempf.

Selv om der kan være koldt og vådt, så er det ikke svært for de to roere at komme afsted ud på vandet.

- Oplevelsen af at ro sammen, det man får ud af det, og det kammeratlige betyder meget. Og så har vi også hinanden. Vi kan hjælpe hinanden med at komme afsted og få det gjort. Og vi er gode til at få vendt nogle negative situationer til noget positivt,  fortæller Anne Larsen.

Er sammen fra otte morgen til otte aften

Ud over at ro sammen går Marta Kempf og Anne Larsen i samme klasse i 3.g på Odense Tekniske Gymnasium.

- En typisk dag begynder klokken 8 i skolen, og efter skole tager vi ned til træning indtil klokken 20. Så vi er sammen fra klokken 8 morgenen til klokken 20 om aftenen, fortæller  Marta Kempf.

Marta Kempf og Anne Larsen vandt de guld i JW2X ved EM i Litauen. Og næste mål er sat.

- For mange er målet en olympisk medalje, men jeg tænker i skridt. Så næste store mål er en VM-medalje. Det kunne være rigtigt stort, siger Anne Larsen.

01:35

Det er ikke første gang, at de to rorere er nomineret til Årets Fund. Se indslag fra 2014.

Luk video

Vinderen kåres lørdag 21. januar ved Fynske Bank Sportslørdag 2017 i Odense Idrætshal.

Du kan selv være med til at afgøre, hvem der skal løbe med publikumsprisen. Du kan deltage i afstemningen om publikumsprisen på Sportslørdags Facebook-side.

Årets Fund

Her er de tre nominerede til prisen Årets Fund.

De første nominerede er roerne Marta Kempf og Anne Larsen fra Odense Roklub. Sammen havde de endnu et flot år i 2016, der var deres sidste sammen som juniorer. Blandt andet vandt de guld i JW2X ved EM i Litauen.

Anden nominerede til prisen er speedwaykøreren Frederik Jacobsen, der til trods for sine bare 18 år allerede har kørt speedway i 12 år. I 2016 blev han en af de yngste landsholdskørere i flere år, da han forud for hold-VM på hjemmebane i Vojens blev en del af landsholdstruppen. Frederik Jacobsen kører for Fjelsted.

Den tredje og sidste nominerede er fodboldspilleren Julius Eskesen fra OB. Med sine 15 ungdomslandskampe i bagagen må han betegnes som et af de største fodboldtalenter på Fyn, og i løbet af 2016 var det 17-årige fodboldtalent blandt andet været en tur i Malaga i Spanien for at snuse til elitemiljøet.

 

05:06

Ved Sportslørdag 2017, der bliver afholdt i Odense Idrætshal på lørdag, skal der uddeles en masse priser - blandt andet prisen som årets fund. Her er fire unge sportstalenter nomineret - to af dem er 18-årige Anne Larsen og Martha Kempf, begge roere i Odense Roklub. De besøgte tidligere i dag vores studie.

Luk video