I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen kåret som årets sportsnavn på Fyn

OL-bronze, EM-guld, Thomas Cup-trofæ og Super Series-titel i Dubai markerede et imponerende år for den fynske badmintonstjerne.

01:47

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen er blevet kåret som årets sportsnavn på Fyn. Det blev afsløret ved Sportslørdag i Odense Idrætshal.

- Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der er her i dag for at hylde sporten. Jeg lærer hver dag gennem sporten, at det kræver hårdt arbejde og disciplin for at blive bedre. Det kræver sammenhold og respekt, siger Viktor Axelsen i sin takketale.

- Selv om jeg spiller en individuel sport, kommer jeg ikke til tops alene, fortsætter han.

Bedste år nogensinde

Den nu 23-årige Viktor Axelsen har haft et imponerende 2016. I august vandt den fynske badmintonspiller bronze ved De Olympiske Lege i Rio. Han blev dermed den første dansker, der vandt en OL-medalje, siden Poul Erik Høyer vandt guld i 1996. I bronzekampen besejrede han den kinesiske legende Lin Dan i tre sæt.

OL-medaljen var dog ikke det eneste højdepunkt for Viktor Axelsen. Sammen med landsholdet vandt han Thomas Cup. Det var første gang, at Danmark vandt VM for hold. Det skete med en 3-2-sejr over Indonesien i finalen.

Viktor Axelsen var første dansker på banen og bragte det danske hold foran med 1-0 efter singlesejr i to sæt med 21-17, 21-18 over Tommy Sugiarto. 

Læs også Viktor: - Nu vil jeg rigtig gerne vinde OL-guld

EM-guld og Super Series-titel

I maj sikrede fynboen sig endnu en milepæl. Han vandt europamesterskabet i herresingle med finalesejr over Jan Ø. Jørgensen 21-11, 21-16. Det var fynboens første EM-titel i herresingle.

Og Viktor Axelsen sluttede også året med manér. Sæsonfinalen i Dubai i december blev lig med hans første Super Series-titel, og samtidig indkasserede han cirka 570.000 kroner i præmiepenge. Danskeren besejrede kinesiske Tian Houwei med 21-14, 6-21, 21-17 i finalen.

Med sejren i Dubai sluttede Viktor Axelsen året som nummer tre på verdensranglisten.