I det fynske folks tjeneste

Gode sports-kammerater søges

Sidste år præsenterede Fynske Bank en helt ny pris, "Kammeratskabsprisen". Det blev så stor en succes at den uddeles igen. Prisen går til unge sportsudøvere, der gør noget særligt for kammeratskabet og sammenholdet.

01:05

Der var stor jubel, da den unge Nyborg-svømmer Natascha Maria Knudsen i januar vandt Fynske Bank Kammeratskabsprisen, der uddeles til unge fynske rollemodeller. 

- Jeg er fuldstændig målløs. Jeg er bare virkelig glad, sagde Natascha Maria Knudsen dengang. Sammen med prisen modtog hun 25.000 kroner. 

Som den ældste pige på holdet har Natascha Maria Knudsen gjort det til sin mærkesag at vise sig som et godt eksempel for de yngre svømmere. Det gør hun ved at være lyttende, hjælpende og møder op til alle stævner for at heppe, lød begrundelsen. Derfor modtog hun prisen.

Læs også Første pris uddelt: 15-årig svømmer vinder kammeratskabsprisen

I alt var 89 unge fynboer var indstillet til prisen. Feltet blev efterfølgende skåret ned til syv nominerede. De syv fynboere blev udvalgt på baggrund af indstillinger fra holdkammerater, trænere eller lignende. 

Alle syv havde det til fælles, at de var gode rollemodeller for andre i deres forening, og i indstillingerne var det ord som ”forbillede”, ”glædesspreder” og ”engagement”, der går igen.

Søger nye kandidater

Uddelingen var så stor en succes, at Fynske Bank nu igen vil hylde de unge mennesker, som bidrager til det lokale foreningsliv både på og udenfor banen.
 
Fynske Bank har derfor åbnet for indstillinger til "Kammeratskabsprisen". Prisen uddeles Sportslørdag den 20. januar 2018.

Fra den 1. november og frem til den 15. december kan alle indstille en ung, fynsk sportsudøver i alderen 13 til18 år, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten. Når alle indstillinger er modtaget, nominerer juryen i alt syv kandidater til prisen, som uddeles i Odense Idrætshal.

Læs også Nomineret til kammeratskabspris: Kan jeg nu leve op til det?

Juryen består blandt andet Jan Pytlick, cheftræner i Odense Håndbold. Jan Pytlick var også en del af juryen, da prisen blev uddelt for første gang.
 
- Uddelingen af "Kammeratskabsprisen"' i januar bekræftede mig i, at der er rigtig mange unge mennesker, som gør et kæmpe arbejde i de lokale foreninger. Det er en fornøjelse at se, for det betyder meget for klubkulturen, som er afhængig af, at de mange frivillige i foreningerne yder en indsats, siger Jan Pytlick i en pressemeddelelse fra Fynske Bank.
 
Med prisen følger ingen 25.000 kroner, og målet er, at præmien kan bruges på at styrke det sociale på vinderens hold ved en fællesrejse eller lignende, skriver Fynske Bank.

Der er åbent for indstillinger til Kammeratskabsprisen på Fynske Banks hjemmeside.

Du læse mere og indstille kandidater her.

Fakta om 'Kammeratskabsprisen'

  • Prisen gives til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten.
  • Alle kan indstille en ung fynsk sportsudøver til 'Kammeratskabsprisen' i alderen 13-18 år, og deraf nomineres i alt syv kandidater til prisen.
  • Der følger 25.000 kr. med prisen, som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende.
  • "Kammeratskabsprisen" blev uddelt for første gang ved Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal den 21. januar 2017.
  • I 2018 uddeles prisen den 20. januar ved samme lejlighed.
Kilde: Fynske Bank