I det fynske folks tjeneste

Sådan gik pressemødet: Minister afslørede Miljøstyrelsens placering

I dag løfter miljøminister Esben Lunde Larsen sløret for, hvor Miljøstyrelsen kommer til at bo i Odense. TV 2/Fyn sender direkte fra pressemødet klokken 14 på tv2fyn.dk og Facebook.

Miljøstyrelsen ligger på Østerbro i København. Fremover skal 440 medarbejdere arbejde i Odense i stedet for. Men hvor? Det får vi svar på onsdag eftermiddag.

TV 2/Fyn sendte live onsdag fra klokken 14 på tv2fyn.dk og Facebook.

Se liveudsendelsen herunder:

Hvor skal over 400 medarbejdere fra Miljøstyrelsen flytte ind henne? Det afslører miljøministeren onsdag eftermiddag på et pressemøde i Dannebrogsgade i Odense.

Du kan følge med på tv2fyn.dk og vores Facebookside fra klokken 14.

Kæmpechok for de ansatte

Miljøstyrelsen flytter 440 årsværk til Odense ultimo 2018 som følge af regeringens plan for ”Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”.

Miljøstyrelsen har i dag adresse på Haraldsgade på Østerbro i det centrale København. Men i løbet af 2018 eller starten af 2019 skal de ansatte altså flytte til en endnu ukendt adresse i Odense.

Udmeldingen kom i januar - og var et stort chok for medarbejderne i Miljøstyrelsen. Det fortalte TV 2/Fyns reporter den 17. januar. Ingen af de ansatte havde lyst til at udtale sig om flytningen. 

00:22

Det er kommet som et kæmpe chok for medarbejderne i Miljøstyrelsen, at de skal flytte til Odense. Video: Alex Syric

Luk video

Miljøstyrelsen er en del af Miljø- og Fødevareministeriet og arbejder til daglig med miljøbeskyttelse, der skal sikre ren luft, vand og jord, samt gode levevilkår for mennesker, dyr og natur.

Styrelsen har eksisteret siden 1972 og har 424 ansatte. 

Hvor er der plads?

Allerede før, at det kom frem at styrelsen skulle flytte til Odense, gjorde kommunens Økonomiudvalg reklame for Odense og anviste mulige placeringer. Se de bud her. 

02:06

I løbet af det næste års tid skal der findes en egnet bygning i Odense til Miljøstyrelsens 440 medarbejdere. Allerede før det kom frem, at Miljøstyrelsen flyttes til Odense, gjorde kommunens økonomiudvalg reklame for Odense og anviste mulige placeringer for et  råd eller en styrelse.Og noget tyder på at der er endnu flere velegnede bygninger. Video: Mikkel Skov Svendsen

Luk video

Overblik

Miljøstyrelsen flytter til Odense