I det fynske folks tjeneste

To år efter stenkast: Nellis drabsmand fortsat på fri fod

Sten kastet fra en motorvejsbro dræbte i 2016 Nelli Gosmann og kvæstede hendes mand. Sagen er uopklaret.

Den tyske familie Gosmann kørte en nat for to år siden hjem fra ferie i Sverige, da en sten blev kastet ud fra en motorvejsbro ved Fynske Motorvej, netop som familien var ved at passere. Det ændrede familien for altid. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Familieferien fik en skrækkelig afslutning, da den tyske familie Gosmann 21. august 2016 var på vej hjem via Fynske Motorvej.

En 30 kilo tung betonflise blev kastet ned fra en motorvejsbro og smadrede forruden på den sorte Seat Leon.

Flisen dræbte 33-årige Nelli Gosmann på stedet og invaliderede 36-årige Andreas Gosmann, mens deres femårige søn, Alexander, slap med mindre skrammer.

Tirsdag er det to år siden, og Nelli Gosmanns drabsmand er fortsat på fri fod.

Fyns Politi efterforsker sagen, hvor det afgørende gennembrud lader vente på sig.

- Vi fortæller gerne, når der er nyt at fortælle. Det er der ikke nu, og vi har brug for arbejdsro til sagen, siger kommunikationsrådgiver i Fyns Politi Charlotte Nyborg.

Læs også Politi undersøger stenkast mod godstog på Fyn

To gerningsmænd

Politiet har modtaget flere end 1200 henvendelser i sagen, hvor der inden sommer også var afhørt op mod 800 personer og foretaget 150 mundskrab.

Kort før juleaften sidste år offentliggjorde politiet et måske afgørende skridt i sagen. De havde fået dna-match, der koblede stenkasteren, som dræbte Nelli Gosmann, sammen med tre tidligere hærværkssager fra bydelen Tarup i Odense.

Dna'et stammede fra sten, en dåse snustobak og et gelænder på motorvejsbroen. Der blev fundet dna fra to personer.

Derfor har politiet tidligere meldt ud, at der med sikkerhed er tale om to gerningsmænd, som formentlig skal findes nær Tarup.

Læs også Bus med passagerer blev ramt af kast fra bro

Copy cat-effekt

Stenkastet, der ødelagde familien Gosmann, er langt fra enestående.

De seneste år er der kastet mange sten fra motorvejsbroer, og der blev i en periode talt om en såkaldt copy cat-effekt, hvor andre personer imiterer den første stenkast-forbrydelse.

Senest blev en bil lørdag aften ramt af en sten kastet fra en bro i Vordingborg.

Selv om Andreas Gosmann overlevede ulykken, har hændelsen mærket ham for livet.

Han er blind, afhængig af pleje døgnet rundt og har svære hukommelsesproblemer. Han mindes ikke den fatale aften, og både venner og familie er fjerne for ham.

Sønnen Alexander, der er syv år i dag, bor hos sin mormor i Dortmund, da Andreas ikke er i stand til at tage sig af ham.

Læs også Stenkast: Hvem dræbte Nelli Gosmann?

13:20

Stenkasteren del 1: Over to afsnit går TV 2/Fyn bag om stenkastersagen fra Fynske Motorvej og taler med efterforskere, en psykolog og manden, der var den første, der fandt bilen med den tyske familie, som blev ramt af en af de sten, der blev kastet fra en motorvejsbro.

Luk video
18:06

Stenkasteren del 2: Over to afsnit går TV 2/Fyn bag om stenkastersagen fra Fynske Motorvej og taler med efterforskere, en psykolog og manden, der var den første, der fandt bilen med den tyske familie, som blev ramt af en af de sten, der blev kastet fra en motorvejsbro.

Luk video

Stenkastet der ødelagde en tysk familie

På trods af dna-match fra flere stenkast er det ikke lykkedes politiet at finde Nelli Gosmanns drabsmand.

Den tyske familie Gosmann kørte en nat for to år siden hjem fra ferie i Sverige, da en sten blev kastet ud fra en motorvejsbro ved Fynske Motorvej, netop som familien var ved at passere.

Det ændrede familien for altid.

Den 33-årige mor, Nelli Gosmann, døde på stedet, den tre år ældre Andreas Gosmann fik alvorlige og varige men, mens parrets femårige søn, Alexander, slap med skrammer.

Politiet har ikke fundet stenkasteren. Det formodes, at der er tale om to personer, som står bag mindst tre stenkast fra motorvejsbroer ved Fynske Motorvej.
  • 21. august 2016: Betonfliser på henholdsvis 30 kilo og 9,5 kilo kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej på Fyn omkring klokken fire om natten. 33-årige Nelli Gosmann dør på stedet, hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er næsten uskadt.
  • 9. september 2017: En 40 kilo tung natursten kastes ned fra en motorvejsbro på Fynske Motorvej omkring klokken tre om natten. Føreren af en personbil når at undvige og kommer ikke til skade.
  • 20. december 2017: En sten kastes ned fra en motorvejsbro omkring klokken et om natten. Den lander foran en personbil, der rammer ind i stenen. Føreren kommer ikke alvorligt til skade.
  • Kort før juleaften 2017: Politiet offentliggør, at en række dna-spor fra sten, en dåse snustobak og gelænder på motorvejsbroen, hvor der blev kastet en sten ned fra i september, matcher dna fundet på sten fra tre hærværkssager fra bydelen Tarup i Odense.
  • Dna'et matcher dna på stenen, der slog Nelli Gosmann ihjel. Der er dna fra to personer, og politiet mener derfor, at der er tale om to gerningsmænd, der skal findes nær Tarup.
  • Fyns Politi har modtaget flere end 1200 henvendelser i sagen, hvor der også er afhørt op mod 800 personer og foretaget 150 mundskrab.
  • Ud over de tre nævnte episoder, som politiet mener hører sammen, har der været yderligere fire stenkast fra to motorvejsbroer på den samme strækning på Fyn. Den første sag stammer fra 2. august 2015, og alle sager er uopklarede.
 Kilder: TV2, Ritzau