I det fynske folks tjeneste

Betonklods-drab: Den grå Volvo kan også være brun eller blå

Flere henvendelser om efterlyst Volvo. Det har endnu ikke været muligt at afhøre den svært tilskadekomne mand efter motorvejsdrabet i august.

Den efterlyste Volvo er enten en model 145 eller en model 245. Den mest markante forskel mellem de to modeller er fronten, hvor den er lodret på en model 145, mens den er skrå på model 245. Foto: Fyns Politi

Volvoen, der siden 26. september har været efterlyst i sagen om drabet på en 33-årig tysk kvinde på den fynske motorvej, har hele tiden været beskrevet som en grålig eller mørk model 245. Men der er flere muligheder, siger politikommissær Michael Lichtenstein ved Fyns Politi.

- Den beskrives af vidnet som grålig, men det kan være svært at lægge sig fast på en farve, der er set om natten. Så den kan også have været brunlig eller blålig, siger Michael Lichtenstein til TV 2/FYN.

Til gengæld er det temmeligt sikkert, at Volvoen er en ældre stationcar. Enten en model 145 eller en model 245.

- Vidnet har givet en detaljeret beskrivelse af baglygterne, som har muliggjort at tidsbestemme bilen til mellem 1975 og 1979.

Læs også Nyt spor i sagen om betonklods-drabet

Siden efterlysningen af Volvoen har Fyns Politi været i kontakt med cirka 100 Volvo-ejere. Og efter krimi-magasinet Station 2 Efterlyst på TV 2 torsdag aften omtalte sagen, er der kommet yderligere 10 henvendelser.

- Desværre ikke noget, der ligner et gennembrud. De fleste er om Volvoer, men vi undersøger hver enkelt henvendelse, siger Michael Lichtenstein.

Fyns Politi udvider desuden jagten på Volvoen til også at indeholde afmeldte biler.

Vi undersøger hver enkelt henvendelse.

Michael Lichtenstein, politikommissær ved Fyns Politi

I Station 2 Efterlyst blev der præsenteret nye spor i sagen. Tre personer er set ved en grålig stationcar med bagklappen åben ved Tarup Centret i Odense. Det var her den betonblok, der blev kastet ud fra en motorvejsbro og dræbte kvinden, er stjålet fra.

Kvinden blev dræbt på stedet og hendes mand blev alvorligt kvæstet. Han er er bragt hjem til Tyskland, hvor han fortsat er indlagt på et hospital. 

- Han er i en tilstand, hvor vi ikke kan afhøre ham, siger Michael Lichtenstein.

Læs også Mor dræbt af betonflise: Nu samler de ind til 5-årig søn

Læs også På rastepladsen: - Jeg kigger da op, når jeg kører under broen