I det fynske folks tjeneste

Per blev ramt på motorvejen: "Dit dumme stenkastende møgdyr!"

Per Le Fevre Hansen fik knust en del af frontruden, da han var på vej hjem fra et løb i Middelfart lørdag eftermiddag.

Per Le Fevre Hansen tog det her billede efter bilen blev ramt. Foto: Privatfoto: Per Le Fevre Hansen

TV 2/FYN har talt med Per Le Fevre Hansen efter lørdagens episode på den fynske motorvej. 

- Jeg så ingenting. Vi oplever bare et brag, fortæller Per Le Fevre Hansen til TV 2/FYN. 

Per Le Fevre Hansen var sammen med tre andre på vej hjem til Allerød fra et løb i Middelfart. 

03:11

Hør interview med Per Le Fevre Hansen her

Luk video

På Facebook skriver Per Le Fevre Hansen sådan her. 

"Dit dumme stenkastende møgdyr!! Heldigvis ville vi ikke dø i dag. 

Per Le Fevre Hansen

"Dit dumme stenkastende møgdyr!! Heldigvis ville vi ikke dø i dag. Blev nok reddet af at vi trak ud til overhaling, så stenen ramte helt ude i siden af ruden. Godt at pigerne tog det så roligt."

Politiet ved ikke, hvad der ramte frontruden
Fyns Politi fortæller til TV 2/FYN, at man ikke har fundet den genstand, der har knust en del af Per Le Fevre Hansens frontrude.

Politiet afspærrede lørdag aften motorvejsstrækningen mellem Blommenslyst og Vissenbjerg for at søge efter spor. Men ifølge vagtchef Lars Thede fandt man intet. 

Derfor ved politiet heller ikke endnu, hvad det var, der ramte Per Le Fevre Hansens bil. Men Nordsjællands Politi har fundet farveafsmitning i frontruden, fortæller Lars Thede fra Fyns Politi til TV 2/FYN. 

- Det er noget rødligt eller brunligt. Om det er blod fra en fugl eller farve fra en dåse, det ved vi simpelthen ikke. Normalt kan man jo sige, at en sten ikke er farvet, men vi holder alle muligheder åbne. Vi kan ikke afvise noget.

Glassplinter i kabinen
På Facebook har næsten 100 mennesker kommenteret på Per Le Fevre Hansens opslag. Og enkelte har også spurgt til om det kunne være et almindeligt stenslag. 

Pludselig lyder der et brag, og jeg må holde godt fast i rettet. Vi aner ikke hvad der er sket. Tankerne kører på splitsekunder - er vi kørt ind i noget på vejen? Er der faldet noget fra en lastbil? Er det noget som kommer fra en anden bil?

Per Le Fevre Hansen på Facebook

Per Le Fevre Hansen svarer sådan her: 

"Prøver at svare på jeres spørgsmål. Sammen med 4 løbere, var jeg på vej hjem mod København/Allerød fra europeancross.dk i Middelfart. Stemningen var god og vi talte om de gode præstationer.

Pludselig lyder der et brag, og jeg må holde godt fast i rettet. Vi aner ikke hvad der er sket. Tankerne kører på splitsekunder - er vi kørt ind i noget på vejen? Er der faldet noget fra en lastbil? Er det noget som kommer fra en anden bil? Nej, til det hele, for der var ikke noget på vejen og der var ingen lastbiler og de andre biler har det fint.

Så ser jeg at forruden er ramt af et usædvanligt stort stenslag - helt ude i siden - og ser at der er glassplinter i kabinen. Vi var lige kørt under en bro. Jeg bremser og holder ind i nødsporet. Mens jeg ringer 112, finder Lea ud af at det er Langesøvej-broen. På det tidspunkt holder vi ca. 500m længere mod øst ved tilkørsel 53.

Resten af dagen taler jeg en del med politiet, og prøver at hjælpe så godt vi kan."

Per Le Fevre Hansen fortæller, at han ikke er skræmt efter oplevelsen. 

- Men det er surrealistisk. Og det er svært at fatte. Og der var der ikke en bro vi passerede på resten af vejen hjem, hvor vi ikke lige fik tjekket om der stod nogen oppe på den.

- Jeg er ikke typen, der tænker på, hvad der kunne være sket. Men mere - hvad er der sket - og så må man reagere på det.

- Men jeg er da godt nok meget meget glad for, at den ramte så langt ude i siden - og ikke midt i ruden. Jeg ved ikke om jeg kunne holde kontrollen over bilen, hvis man pludselig sidder med en smadret frontrude.

I august omkom en tysk kvinde, da der blev kastet en 30 kilo tung betonklods ned på den tyske families bil. Den sag efterforsker politiet som en drabssag. 

Læs også Dræbt af betonsten på motorvejen